Edmonton İşçi Partisi’nde son raunt

İşçi Partisi Genel Merkezi’nin elemeler sonrasında “kısa liste”de Enfield Belediye Meclis üyesi Kıbrıslı Türk Ayfer Orhan, Enfield Belediyesi’nin eski başkanı Kate Anolue, Aile Hekimliği Meneceri Kate Osamor “aday adayı” olarak saptanmıştı.

Edmonton İşçi Partili 400’e yakın delege de üç “aday adayı”ndan birisini “aday” olarak seçecek. Seçilen adayın ise 7 Mayıs Genel seçimleri’nde milletvekili seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

AYFER ORHAN’DAN MESAJ

Gazetemize konuşan Ayfer Orhan, toplum olarak bu tarihi fırsatın kaçırılmaması için toplum üyesi delegelerin oyunu istedi.

“30 yıldır politikada, 17 yıldır Enfield Belediye Meclis üyesiyim” diyen Orhan, şimdiye kadarki çalışmalarını şöyle aktardı:

“Bu süreçte yalnız belediye genel hizmeti değil bizim toplumdan yüzlerce toplum üyesine ev, eğitim gibi temel sorunları çözmeye çalıştım. 17 yıl önce bizim toplumdan belediye meclis üyesi çok azdı. Haringey ve Hackney’den bile toplum üyeleri yardım için gelirlerdi. Belediye ve belediye sınırlarında fırsat eşitliği kazanılması için sendikalarla birlikte hükümete karşı yıllarca lobi yaptım. Okullar başta olmak üzere belediyelerdeki ev fırsatlarında bile ırkçılık ve ayrımcılığa karşı uzun süre mücadele ettim. Yasaların değişmesinde rol oynadım. ‘Racial Equality Council’da yıllarca çaba gösterdim. Toplumun içinden gelen ve onun parçası olarak göçmenlikten kaynaklı sorunlar için de mücadele ettim. Benim çektiğim sorunları yeni nesil çekmesin istedim… Bunları siz sordunuz diye söylüyorum yoksa yaptıklarımı benim görevim olarak gördüm…”

Orhan 2010’dan bu yana yoğun bir tempoda çalıştığını vurgulayarak şöyle devam etti:

“Son yıllarda büyük projelerle yer aldım. 2 bin 400 öğrencilik okul yeri yaratılmasında çaba gösterdim. Okullarda eğitim sonrası kulüplerin kurulmasını sağladım. Bu hizmetten en çok bizim toplumun da içinde olduğu için göçmenler yararlanıyor. 2010’dan bu yana merkezi hükümet tarafından 60 milyon sterlin kesintiye uğradık. Kesintilere karşı başka kaynaklardan para bulunmasını sağladım. Bu çabamız sonucunda pek çok gençlik servisi ve kütüphaneler kapatılmaktan kurtuldu…”

Orhan delegelere de şöyle seslendi:

“Eğer milletvekili seçilme şansın olursa Edmonton’un genel sorunlarının yanısıra göçmenlikten kaynaklı sorunları da yaşayan birisi olarak biliyorum. Bu sorunlara karşı toplum temsilcileriyle birlikte çözüm üretmek ve onların parlamentodaki sözcüsü olmak istiyorum.

Bütün politik yaşamımda toplumdan uzak kalmadım. Son dört yıl boyunca annem de beni görememekten yakınıyor. Yalnız ben değil Enfield kabinesindeki bütün meclis üyeleri yoğun bir tempodayız… Bu süreçte bile elimden geldiğince bu bizim toplumun Enfield etkinliklerinde yer almaya çalıştım.

Cumartesi günü bizim toplum delegelerinden de oy istiyorum. Onların içinden gelen bir göçmen kadın olarak onların sesi olacağım. Bu fırsatı kaçırmayalım. Bu fırsat topluma rol modeli kazandıracak. Parlamento kapısını bizim topluma daha çok açacaktır…”

Kate Analue Toplantıya katılan Zeynep Nacar (solda) ve Gülseren Şahin (sağda)

KATE ANOLUE’DAN DA KULİS

Milletvekili aday adayı Kate Analue da Edmonton Kervan Câfe’de toplum üyesi delegelerle biraraya gelme toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde gazetemize konuşan Anolue, Edmonton’daki bütün toplumu bir araya getirmeyi amaçladığını belirterek toplum üyesi delegelerin kendisine destek sunmasını istedi.

Delegelerin öncelikle bölgede yaşayan ve bölgenin sorunlarını bilen adaylara oy vereceğini öngören Anolue,”35 yıl boyunca Middlesex Üniversite Hastanesi’nde ebe olarak çalıştım. Bölgede yaşayan toplumun her kesimini yakından tanıyorum. Bölgeye hizmetimi daha sonra belediye meclis üyesi ve 2013’de de Enfield Belediye Başkanı olarak sürdürdüm. Şimdi ayrım yapmaksızın Edmonton sakinlerinin parlamentodaki temsilcisi olmak istiyorum” dedi.

Anolue, Milletvekili olması durumunda bölgedeki farklı toplumların kurumlarına “Sorunlarınızı söyleyin, çözümü birlikte bulalım” sloganıyla yaklaşacağını vurgulayarak, “Daha güvenli bir Edmonton’ı birlikte yaratabiliriz. Bölgede gelişmiş sağlık servisi, daha kaliteli bir eğitim, yatırım ve iş fırsatları, afort edilebilir konutlar ile daha çok sosyal tesisler bizim önceliğimiz olacak” diye konuştu…

Anolue, cuma günü de İAKM-Cemevi yöneticilerini ziyaret ederek onların desteğini istedi.

FOTOĞRAF: Ayfer Orhan 30 yıldır politikada, 17 yıldır da Enfield Belediye Meclis üyesi

853470cookie-checkEdmonton İşçi Partisi’nde son raunt

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.