Egemen Bağış, ‘başmüzakereci’ oldu

Bağış, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ”Cumhuriyet’in ilanından sonraki en önemli çağdaşlaşma projesi olarak ilan ettiği Türkiye’nin AB üyeliği müzakerelerinin sorumluluğunu üstlenmenin, kendisi için büyük bir onur olduğunu” ifade ederek, ”Başbakanımızın güvenine layık olmak için elimden geleni yapacağım” dedi. 


Türkiye için önemli olduğuna inandığı bu projede Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşının desteğine ihtiyaç duyacağını belirten Bağış, ”çocukların daha modern, daha demokratik, daha müreffeh bir Türkiye ideali için ‘durmak yok yola devam’ felsefesi içinde elinden gelen hizmeti yapacağını” kaydetti. 


Bağış’ın, ”Başmüzakereci” görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığına atandığı haberini Fas İstiklal Partisi’nin genel kuruluna AK Parti’yi temsilen katılmak üzere gittiği başkent Rabat’ta aldığı, yarın Türkiye’ye döneceği ifade edildi. 
     
EGEMEN BAĞIŞ’IN ÖZGEÇMİŞİ
     
AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, 1970 yılında Bingöl’de doğdu. 


Aslen Siirtli olan Bağış, lisans eğitimini, The Baruch College of The City University of New York’un İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Bölümü’nde tamamladı, Kamu Yönetimi üzerine de master yaptı. 


AP’de Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan ve partinin Merkez Yürütme Kurulu’nda yer alan Bağış, 2002?2007 yılları arasında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış İlişkiler Danışmanlığı’nın yanı sıra Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, NATO-Parlamenterler Asamblesi Transatlantik Komitesi Başkanlığı ile NATO-PA Türk Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.


Egemen Bağış, 2006 yılında İtalyan Cavaliere Devlet Nişanı ile onurlandırılmıştı. 


Beyhan Bağış ile evli olan Egemen Bağış, iki çocuk babası. 
 

1072050cookie-checkEgemen Bağış, ‘başmüzakereci’ oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.