Çekilmeyi Kandil duyuracak

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Pervin Buldan ile Sırrı Süreyya Önder, Gülkan Kışanak ile birlikte önceki gün Kandil’e giderek Öcalan’ın mektubunu verdi.

Kandil’de KCK yöneticileri Murat Karayılan, Sabri Ok, Ronahi Serhat ve Sülbüs Peri ile bir toplantı yapan BDP heyeti daha sonra Erbil’e döndü.

5 sayfalık mektup

Öcalan’ın çekilmeye ilişkin teknik detaylara yer verdiği 5 sayfalık mektubu alan KCK yönetiminden Fırat Haber Ajansı aracılığıyla bir açıklama geldi. Açıklamada Öcalan’la görüşen BDP heyetinin mektubu kendilerine ulaştırdığı belirtilerek “Önemli bir kararlaşma sürecini ihtiva eden mektup ve sürece ilişkin yapılacaklara dair önümüzdeki günlerde tarafımızdan bir basın açıklaması yapılacaktır” denildi.

Erbil’de açıklama

Öcalan’la Kandil arasındaki bu üçüncü mektuplaşma sonunda çekilmeye ilişkin kararın netleşmesi bekleniyor.

Mektubu Kandil’e götüren heyet, Erbil’deki BDP Temsilciği’nde basın toplantısı düzenledi. Kışanak ve Önder, açıklama Kandil tarafından yapılacak” dedi.

Yanındakileri istemiyor

Başbakan’ın partisinin İstanbul milletvekilleriyle yaptığı toplantıda çarpıcı bir detayı paylaştığı öğrenildi. Süreç hakkında bilgi veren Erdoğan, “Öcalan’ın yanına adam da verdik. Kendi istediği isimler olmasına rağmen yanındakilerden rahatsız, gitmelerini istiyor. Ama sorun giderildi.” Ancka Öcalan’ın avukatları, BDP yöneticileri ve kardeşi Mehmet Öcalan Vatan’a bu konuda herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

FOTOĞRAF: BDP’li Buldan, Önder ve Kışanak, Kandil’de PKK yöneticileriyle ‘hatıra fotoğraf’ı çektirdi.

1379730cookie-checkÇekilmeyi Kandil duyuracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.