Ekonomiye güven düştü

16 Ocak yayımlanan bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarını aktaran gazeteye göre halkın ekonomiye güveni mali kriz nedeniyle yerle bir olmuş durumda.


Araştırma; İngilizlerin bankalara, borsaya ya da hükümetin ekonomiyi idaresine diğer milletlere kıyasla çok daha az güvendiğini gösteriyor. Örneğin İngiltere’de bankacılık sistemine güven 10 üzerinden 4,2 iken; bankacılık sistemi iflas etmiş olan İzlanda’da bu oran 4,6 dolayında


The Financial Times da, birinci sayfasından Barclays bankasının 2100 kişinin işine son vereceğini duyururken, The Times da kamu sektöründe, özellikle de belediyelerde bu yıl on binlerce kişinin işsiz kalabileceğini öne sürdü.


The  Independent ise hükümetin küçük ve orta ölçekli işletmelere yardım amacıyla açıklamaya hazırlandığı ekonomik yardım paketi şöyle değerlendirdi:


“Hükümet, ekonomik durgunluk nedeniyle iflas etmelerini önlemek için küçük orta ölçekli işletmelerin borçlarını silmek üzere 10 milyar sterlin verme taahhüdünde bulundu. Bankalar da hükümetle riski yarı yarıya paylaştıkları için 10 milyar sterlin kredi açacak. 20 milyar sterlinlik paketin yanısıra, gelecek hafta da bankalara ve büyük şirketlere yardım amacıyla yeni tedbirler açıklanacak.”

820360cookie-checkEkonomiye güven düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.