Ekoturizm de çevreye zarar veriyor

Oslo’da yapılan “Küresel Ekoturizm Konferansı”nda konuşan uzmanlar, doğallığı bozulmamış uzak ve ücra yerlere ulaşmak için turistlerin kullandıkları vasıtaların saldığı sera etkisi yaratan gazların, çevreye zarar verdiğini bildirdiler.


Uluslararası Ekoturizm Derneği’ne göre, doğal güzelliği olan yerlere veya doğal “egzotik adalara” seyahat etmeyi kapsayan ekoturizm, 1990’ların başından beri yılda yüzde 20 oranında büyüyor.


Ancak, el değmemiş doğal alanlara ulaşmak için yapılan uzun seyahatin, iklim değişimine yol açan sera etkisi yaratan gazların çevreye verilmesine yol açtığı, bunun da bitki örtüsü zengin doğal alanların kurumasına ve küçük egzotik adaların bozulmasına neden olabileceği belirtildi.


Norveç Çevre Bakanı Helen Björnöy, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, başta hava yoluyla olmak üzere yapılan uzun mesafeli seyahatlerin, iklim üzerinde ciddi etkileri olduğunu söyledi.


Björnöy, turizm endüstrisinin, turistin ülkesine yakın yerlerdeki ekoturizm pazarını teşvike öncelik vermesi ve çevreye dost ulaşım biçimini geliştirmesi gerektiğini belirtti.



 

1042820cookie-checkEkoturizm de çevreye zarar veriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.