El-Kaide’den şok İstanbul planı

Operasyonda, şekerle karıştırıldığında çok kuvvetli bir patlayıcı haline gelen “potasyum klorat” ile patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği belirtildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, geçtiğimiz hafta Esenler’de bir minibüs şoförünü 3 kurşunla yaralayarak minibüsünü gasp eden kişilerin peşine düştü. Yapılan takipler sırasında, gasp eylemini gerçekleştiren kişilerin El Kaide terör örgütünün bombacı hücresi olduğu tespit edildi. Bunun üzerine polis alarma geçti.

İSTANBUL’U HAVAYA UÇURACAKLARDI

Yapılan operasyonlarda, Esenler’de gasp ettikleri minibüsün plakasını değiştirerek, bir bankanın şubesini soymaya hazırlanan 4 El Kaide militanı Esenler’de yapılan operasyonla kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde bomba yapımında kullanılan “potasyum klorat” yakalandı. El Kaide militanlarının bu maddeyi şekerle karıştırarak bomba yapacakları ortaya çıktı.

SAHTE KİMLİK

Yakalanan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, şekerle karıştırıldığında 9 kilogramlık bomba yapılabilecek olan 4 kilo 500 gram potasyum klorat, 250 gram ağırlığında etkili ve hızlı patlama özelliğine sahip TATP plastik patlayıcı, 2 litre patlayıcı yapımında kullanılan hidrojen peroksit, 3 litre benzin, 1 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik silah, 1 adet 7.65mmçaplı tabanca, 1 adet PA-63 9mmçaplı tabanca, çok sayıda mermi, 1 adet kar maskesi, gasp mağdurlarına ait kimlik kartları, sahte kimlik ve pasaportları ile yanmış banka kartları ele geçirildi.

İFLAS ETMİŞ İŞADAMI

Grubun liderliğini yapan Zeynel A.’nın baharatçılık yaptığı, bir süre önce bozulan işleri nedeniyle iflas ettiği öğrenildi. Bu nedenle finansal kaynak sağlamak için soygun yapıp ardından da bombalı eylemler düzenlemeyi planladığı bildirildi.

1360420cookie-checkEl-Kaide’den şok İstanbul planı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.