Elazığ’da deprem; 17 ölü

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Deprem Dairesi Başkanlığı’nın verilerine göre bugün sabah saat 04.32’de merkez üssü Kovancılar olan 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği anımsatıldı.

Açıklamada, depremin haber alınmasının ardından başkanlık tarafından Elazığ Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, jandarma komutanlığı, emniyet müdürlüğü, Kovancılar-Karakoçan Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçilerek ihtiyaçların tespiti ve temini yönünde çalışmalara başlandığı kaydedildi.

İlk alınan bilgilere göre Okçular köyünde çok sayıda evin yıkıldığının aktarıldığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

”Bölgeden henüz kesin teyit edilmemiş olmakla birlikte; Okçular ve Yukarı Kanatlı köylerinde ölenler ve yaralananlar olduğu bilgisi alınmaktadır.

İlk etapta bölgeye; Malatya Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü’nden 2 araç, 18 kişilik ekip, Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden 3 araç ve 11 personelden oluşan ekip, Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden 5 araç ve 30 kişilik ekip, Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden 2 araç, 10 kişi, 3 ambulans ve Bingöl Akut Ekibi, Kızılay’dan 100 çadır ve 300 battaniye 1 seyyar mutfak ile birlikte bir öncü ekip sevk edilmiştir.”

Bu arada Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünü Karakoçan olarak bildirirken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının açıklamasında, depremin merkez üssünün Kovancılar olduğu kaydedildi.

YARALI SAYISI KESİN DEĞİL

Elazığ Valisi Muammer Erol, deprem sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği Kovancılar ilçesi Okçular köyünde gazetecilere, ”Yaralı sayısı kesin değil. Ambulanslar devamlı gidip geliyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Erol, 3 kişinin yaşamını yitirdiği Okçular köyüne gelerek kurtarma çalışmalarına nezaret etti

Vali Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Kovancılar’ın en büyük köyü olan Okçular’da 8 vatandaşımız ölü çıkarıldı. 3 vatandaşımız da Yukarı Kanatlar’da hayatını kaybetti. Yaralı sayısı kesin değil. Ambulanslar devamlı gidip geliyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Jandarma ve sivil savunma ekiplerimiz görevlerinin başında” diye konuştu.

İlçenin en büyük köyü olduğu bildirilen, şehir merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Okçular’da, enkaz altında kalan 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Köyde toprak ve taştan yapılma evlerin çöktüğü gözleniyor.
Sivil savunma, UMKE ve itfaiye ekipleri ile köylüler, kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

1236240cookie-checkElazığ’da deprem; 17 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.