Çelebi’ye saldırıya 30 yıl talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 5 Kasım 2009 tarihinde DİSK Genel Başkanı olan müşteki Süleyman Çelebi’ye makamında şüpheli Rıza Tunçbilek tarafından 9 el ateş edildiği anlatıldı.

Şüphelinin 1995 yılında müştekiye borç para verdiğini ve bu nedenle kendisiyle görüştüğünü söylediği belirtilen iddianamede, Tunçbilek’in alacağı olduğuna dair herhangi bir belge ibraz edemediği kaydedildi.

İddianamede, bir borç bulunması halinde kişinin bunu 14 yıl boyunca istememiş olmasının hayatın olağan akışına aykırı bulunduğu vurgulandı.

Tunçbilek’in üzerinde dolu olarak ruhsatsız tabancasının bulunduğu, ayrıca dolu yedek şarjör ve 30 adet yedek mermisinin olduğu anlatılan iddianamede, şüphelinin müştekiye 9 el ateş ettiği, “Seni öldüreceğim” diye konuştuğu belirtildi.

İddianamede, koruma polisinin içeriye girerek engellemesi nedeniyle şüphelinin eylemini tamamlayamadığı kaydedilerek, Tunçbilek’in müştekiyi öldürmek amacıyla hareket ettiği ifade edildi.

Rıza Tunçbilek’in belgeleyemediği alacağından bahsederek, tehditle müştekiden zorla para almaya çalıştığı savunulan iddianamede, olay sırasında Cumi Yılmaz’ı da darp ederek yaraladığı kaydedildi.

İddianamede, Rıza Tunçbilek’in “Öldürmeye teşebbüs etmek “, “Yağmaya teşebbüs etmek” ve “Yaralama” suçlarından 22 ile 30 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

FOTOĞRAF: Saldırgan Rıza Tunçbilek, hakkındaki iddianamenin kabul edilmesi halinde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi saldırı sonrasında uzun süre hastanede kalmıştı.

1233330cookie-checkÇelebi’ye saldırıya 30 yıl talebi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.