Çelek yelekli saldırı: 14 ölü

17 kişinin de yaralandığı açıklanırken, uzun namlulu silah taşıdığı bildirilen birisi kadın iki kişi polisle girdikleri çatışmada öldürüldü.

Saldırının ardından bir araca binerek olay yerinden uzaklaşmaya çalışan kişilerin yolu polis tarafından kesildi. Çıkan çatışmada bir polis memurunun da yaralandığı açıklandı.

Kaliforniya Eyaleti emniyet güçleri çatışmada ölüdürülen şüphelilerin isimlerini Syed Rizwan Farook ve Tashfeen Malik olarak açıkladı.

ABD vatandaşı Farook’un San Bernardino Belediyesi’nde çalıştığını söyleyen Emniyet Müdürü, sosyal hizmetler kurumunda düzenlenen bir partiye katılan Farook’un partiden ayrıldıktan sonra binaya silahla geri döndüğünü ve içeridekilere ateş açtığını söyledi.

FBI ise ‘Terör ihtimalini gözardı etmiyoruz’ dedi.

Bir polis yetkilisi, saldırganların ağır silahlı olduklarını ve kurşun geçirmez yelek giydiklerini söyledi.

Saldırı sırasında binada saklanan kızından bir mesaj aldığını söyleyen Terry Petit adlı bir baba gazetecilere kızının kendisine şunları söylediğini aktardı:
‘İnsanlar vuruldu, binada polisleri bekliyorum. Bizim için dua et. Binada kilitli kaldım.’

Petit, kızının kurum çalışanlarından olduğunu söyledi.

Polis saldırının konferans salonunda başladığını söylüyor. Üç binadan oluşan tesiste 600’den fazla çalışan bulunuyordu.

Tesiste geçmişte de silahlı bir kişinin karıştığı bir olay yaşandığı, bu nedenle binaya kurum kimliği gösterilmeden girilemediği bildirildi.

ABD’de bir haftadan kısa bir süre önce Colarodo eyaletinde bir sağlık merkezini hedef alan silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, dokuz kişi de yaralanmıştı.

1471360cookie-checkÇelek yelekli saldırı: 14 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.