‘Elçiliği Irak nedeniyle bombaladık’

Iwan Dharmawan adıyla da tanınan Rois, Endonezya Polisi tarafından yapılan sorgulamasında paranın kendilerine dünyanın her yerinde aranan Malezyalı bomba uzmanı Azahari bin Husin tarafından ulaştırıldığını söyledi.

Azahari bin Husin, Bali’de patlatılan bombaları imal eden kişi olarak da tanınıyor. Rosi, parayı Usama bin Laden’in gönderdiğini kaydetti. Polise verdiği ifadenin tutanakları açıklanan Rosi, Irak’ta ABD’yi destekmesi nedeniyle Avustralya’nın hedef olarak seçilmesin söyledi.

Rosi’nin ifadesi Avustralya Hükümeti’ni rahatsız etti. Adalet Bakanı Philip Ruddock, Avustralya’nın Irak Savaşı’ndan çok önce teröristlerin hedefi olduğunu söyledi. Usama Bin Laden’in elçilik bombalaması olayına direk olarak karışmasının kendisini şaşırtmadığını kaydeden Ruddock, Avustralya’nın Irak ya da Afganistan’a asker göndermemesi halinde terör hedefi olmaktan kurtulacağı düşüncesinin yanılgı olduğunu ileri sürdü.

Rois, El Kaide ile Endonezya’da faaliyet yürürten İslami Cemaat Örgütü arasındaki bağlantıyı kuran Hambali’nin 2003 yılında yakalanmasından sonra Ladin’in Endonezya’daki militanlarla direk ilişki kurarak eylem emir verdiğini söyledi.

Rois, 10 kişinin yaşamını yitirdiği Jakarta’daki Avustralya Büyükelçiliği’nin bombalanmasından iki ay sonra geçen yıl Kasım ayında West Java’da yakalanmıştı. Rosi polise verdiği ifadede, Azahari’nin bana Purwakarta’daki hücre evinde bombalama söylediğine göre bombalama 10 bin Dolar’a mal oldu. Parayı kurye aracılığıyla Bin Ladin gönderdi. Kuryenin adını söylemedi” dedi.

FOTOĞRAF: Rois

Resiamltı: Jakarta
Resimaltı: Avustralya’nın Jakarta Elçiliği bombalamasında 10 kişi yaşamını kaybetti.

1112580cookie-check‘Elçiliği Irak nedeniyle bombaladık’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.