Şemdinli için izleme kurulu önerisi

TBMM’de daha önce faili meçhul cinayetlerden, sokak çocuklarına, yeşil sermayeden spordaki şiddete kadar pek çok araştırma komisyonu kurulurken, en son Şemdinli olaylarıyla ilgili bir Meclis araştırma komisyonu kuruldu.


AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, bu son araştırma komisyonunun kurulmasının ardından TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek, bugüne kadarki Meclis araştırma komisyonlarının raporlarının gereğinin ne kadar yerine getirildiğini sordu ve bir İçtüzük değişikliği önerdi.


Yalçınbayır, bu konuyla ilgili olarak ANKA’ya konuyla ilgili bilgi verirken, üç dönemdir Meclis’te olduğunu, bu sürede birçok araştırma komisyonu kurulup, yüzbinlerce saat çalışma yapıldığını söyledi. Yalçınbayır, hem komisyonlarda hem de Genel Kurul’da bu kadar süre harcanmasına ve çok önemli bilgiler ve öneriler ortaya konmasına rağmen hukuki bir sonuç çıkmadığını vurguladı.


Kamuoyunda da “sonuç almak istemiyorsan komisyona havale et” değerlendirmesi olduğunu anımsatan Yalçınbayır, “Ben bu araştırma komisyonlarında başkanlıklar da yaptım. Milletvekillerinin oralarda nasıl heyecanla çalıştıkların görüyorum. Yurtdışına da gidiliyor. Bunların sonuçlarını takip etmeyecek miyiz? Meclis’in gücü böyle artar. Örneğin sokak çocukları için bir komisyon kuruldu. İyi bir çalışma yapıldı ve birçok öneri ortaya konuldu. Ne yapıldı? Sokak çocuklarıyla ilgili ne aşama kaydedildi?” diye konuştu.


Yalçınbayır, bu nedenle TBMM Başkanı Bülent Arınç’a Meclis’teki komisyonların raporlarındaki önerilerin yürütme tarafından yerine getirilip getirilmediğinin izlenmesi amacıyla Meclis bünyesinde Başkanlığın şahsiyetinde izleme kurulları oluşturulmasını önerdiğini bildirdi. Yalçınbayır, bunun için Meclis İçtüzüğünün değiştirilebileceğini belirtti. Yalçınbayır, bu izleme kurullarının sadece Meclis yerine parti genel merkezlerinde de kurulabileceğini kaydetti. Yalçınbayır, bu kurulların yasama ile yürütme arasında etkili bir diyalogun oluşmasını da sağlayacağını vurguladı.

1026740cookie-checkŞemdinli için izleme kurulu önerisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.