Şemdinli son olsun!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili sorular üzerine Erdoğan, şunları söyledi: 


”Bu konu, aldığımız duyumlar itibariyle çok hassas bir konu. Şahsım ve arkadaşlarım bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunu asla ortada bırakamayız. Nereden gelirse gelsin, kim tarafından yapılmış olursa olsun, kim yapmışsa bunun bedelini ödeyecektir. Bu ülkede, kimse yarınlara zemin oluşturacak, hele hele olumsuz zeminler oluşturacak adımlara, devletle halkını, milletini karşı karşıya getirecek zemini oluşturmaya asla fırsat vermeyecektir. Çalışmaları netleştirdikten sonra bunun bedelini kim ödeyecekse ödeyecektir. Bizden, kimse bir kayırmacılık, bir korumacılık yürütme olarak beklemesin. Yargı burada üzerine düşeni en ideal şekilde yapacaktır.”
   
SEZER:”KONU HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ ALMADIM”     


Cumhurbaşkanı Sezer, Şemdinli’deki olaylarla ilgili olarak, ”Basından öğreniyorum. Bu konuda ayrıntılı bilgi almadığım için bir değerlendirme yapamayacağım. Ayrıntılı bilgi aldığım zaman bir değerlendirme yaparım” dedi.
       
ÖZKÖK:”KONU YARGIYA İNTİKAL ETTİ”   


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök de Şemdinli olaylarının yargıya intikal ettiğini belirterek, ”yargıya intikal etmiş bir konuda değerlendirme yapmak istemediğini” söyledi.


TÜRKERİ:”LOKAL BİR OLAY”


Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri ise ”Şemdinli olayları ile Susurluk arasında bağlantı kurulamayacağını” belirterek, ”Susurluk gibi değil, lokal bir olay” dedi.


OLAYLARDA ÖLEN İKİ KİŞİNİN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ


Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde meydana gelen patlamada ve sonrasında çıkan olaylarda ölen Zahir Korkmaz ile Ali Yılmaz’ın cenazeleri toprağa verildi.


İLGİLİ HABER:


‘Aydınlığa kavuşturun’


‘Hakkari’de Yeni Bir Susurluk Var’

1026230cookie-checkŞemdinli son olsun!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.