Emekli general: Blair yargılansın

İngiltere’de Irak savaşına gerekçe olan istihbarat konusundaki tartışmalar, eski bir generalin çağrısıyla yeniden medya gündemine taşındı…


İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Guardian’da bir makale kaleme alan Rose, şu yorumu yaptı:


“Parlamentonun müthiş stratejik önem taşıyan hatalar için Başbakan’ın bizzat hesap vermesini sağlaması gerek. Seçmenlerin, kendilerine kulak verilmediğini düşündükleri bir demokratik sisteme sırtlarını dönmesi doğal. Bu ülkede bir kez daha demokratik sürece ilgi duyulmasını sağlamak istiyorsak Blair’in yargılanması, yapılması gereken bir şey.”


“Hala görev yapıyor olsaydım, böyle bir savaş emri karşısında istifa ederdim” diyen Rose’un açıklamasını The Guardian, başyazısında da şöyle tartıştı:


“Modern çağda savaşmak için hükümetlerin yurttaşları karşısında da savlarını tartışıp kabul ettirmesi gerek. Peki sivil toplumun her kesimi savaş konusunda söz hakkına sahipse ordunun neden hakkı olmasın? Sir Michael’ın açıklamaları, bir yandan da ‘çağdaş demokratik sürecin parçası olarak ordu görüşlerini kamuoyu önünde daha fazla dile getirmeli mi?’ konusunu düşünmemizi gerektiriyor.”

786870cookie-checkEmekli general: Blair yargılansın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.