EMEP Sakarya’daki iş cinayetiyle ilgili eylem yaptı: Devlet neden önlem almadı?

Emek Partisi (EMEP) İstanbul ve Kocaeli’de, Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya dair eylem gerçekleştirdi: İş cinayetleri son bulsun.

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından Kadıköy Rıhtım’da basın açıklaması gerçekleştirdi. 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamayı protesto eden Emek Partisi, sorumluların yargılanmasını talep etti. Ölen işçilerin ailelerine de başsağlığı diledi. “Sakarya’daki patlama kaza değil cinayet. Sorumlular hesap verecek” pankartı açan parti üyeleri, “Çarklar dönüyor, işçiler ölüyor”, “Çalışırken ölmek istemiyoruz”, “Soma, Ermenek, Hendek kaza değil, cinayet” dövizler taşıdı.

Kitle adına açıklamayı Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros okudu. “Yine bir iş cinayeti ve yine sorumluların pişkince açıklama yaptığı günleri yaşıyoruz” diyen Barbaros, her patlama ve cinayet sonrasında fabrikanın adının değiştirdiğine ve faaliyetlerine devam ettiğini hatırlattı. Barbaros, “AKP iktidarı döneminde yaşanan bu patlama ve can kayıpları sonrasında fabrikanın sahibi cezalandırılmadığı gibi MÜSİAD başkanlığı görevine getirilmiştir. Ayrıca 2007 yılından bugüne defalarca tekrar eden bu cinayetler serisinde hiçbir bakan, hiçbir yetkili de ne istifa etmiş ne de cezalandırılmıştır” diye konuştu. EVRENSEL

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/haber/408637/emep-sakaryadaki-is-cinayetiyle-ilgili-eylem-yapti-devlet-neden-onlem-almadi

2430810cookie-checkEMEP Sakarya’daki iş cinayetiyle ilgili eylem yaptı: Devlet neden önlem almadı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.