‘En eğitimsiz toplum: Türkler’

Avusturya’nın ciddi gazetelerinden Kurier gazetesinin 27. Ocak 2009 tarihli sayısında manşetten verdiği habere göre, ülkede yaşayan Türklerin sadece yüzde 6,8’i yüksek okul veya lise mezunu olduklarını duyurdu. Bu oran Avusturyalılar’da yüzde 27,6 iken, Avusturyalı olmayan göçmenlerin toplamında ise yüzde 26,6 olduğu belirtildi.

Çıkarklık eğitimi almış ve ortaokul bitirmiş olanların oranı Avusturyalılarda yüzde 21,8 olduğu belirlenmişken, bu oran yabancıların genelinde yüzde 27,7 , Türkler’in bu alandaki oranları ise yüzde 13,8 olduğu gazetenin birinci sayfasında manşetten verildi. 

Yüksek okul okuyanların ve lise mezunu olanların oranlarının Türkler’de yüzde 6,8 gibi çok düşük olduğu belirtilirken, ilk okulu bitirebilmiş Türkler’in yüzde  oranlarının ise yüzde 79,4 ile ilk sırada yeraldığı belirlendi.

Türkler ilkokulu ancak bitirebilmişlik oranında  yüzde 79,4 ile birinci sırada yeralırken, yabancıların genel ortalamasında bu oran yüzde 45,7, Avusturyalılarda  ise yüzde 21,8 olduğu gazetenin manşetinden verildi.

İşsizlik oranında da Avusturya’da yüzde 12,8 ile ilk sırada yeralan Türkleri, sırasıyla yüzde 9,9 ile eski Yugoslavlar, 9,7 ile Polonyalılar, 9,1 ile Romanyalılar, yüzde 5,6 ile Almanlar takip etmekte.

Avusturyalılarda işsizlik oranı ise yüzde 4,1 iken, genel yabancı işsiz oranı yüzde 9,7 olduğu gazetenin haberinde dile getirildi.

Gazete’de ayrıca Pammersberger adlı karikatüristin imzasıyla yayınlanam karikatürde tür imajı, ayran, kuzu eti, cami, ay çöreği, fes, türban, kebap ve ü harfi ile betimlenmekte.

Ayrıca haberde Avusturya’da yaşayan 826 bin 013 kökenli yabancının 108 bin 808’inin Türk kökenli olduğu da öne sürüldü.

1186370cookie-check‘En eğitimsiz toplum: Türkler’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.