Endonezya’da terör saldırısı

Cakarta merkezde bulunan en eski alışveriş merkezi Sarinah’ın önünde bu sabah 14 Ocak 2016 da meydana gelen patlamada 7kişi hayatını kaybetti.
Olayda 7 farklı patlama ve silahlar birbirini takip etti.

Ölenlerden birisinin polis, birisinin saldırgan birisinin de bir Birleşmiş Milletler çalışanı olduğu , ancak BM çalışanının henüz teyit edilmediği bildirildi. BM çalışanı olduğu sanılan kişinin alışveriş merkezinin önünde bulunan Starbucks’ta oturduğu bilgiler arasında.

Saldırıının ISIS tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor. 2 hafta önce Noel ve Yeni yıl zamanı ISIS’den gelen Cakarta’da konser vereceğiz tehditleri üzerine Cakarta’da, özellikle Noel kutlaması gerçekleştirilen kiliselerin önünde ve civarında olağanüstü güvenlik önlemleri alınmıştı. Tehditlere rağmen Noel ve Yeni Yıl olaysız atlatmıştı.

Bu sabah meydana gelen patlamalar üzerine Jakarta’da yaşayan yabancılar ve halk Jalan Thamrin, Palmerah, Semanggi civarından, alışveriş merkezlerinden uzak durmaları ve zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusunda uyarıldı. Patlama meydana gelen şehir merkezi civarındaki iş yerlerinde çalışanların ikinci bir emre kadar işyerlerinde kalmaları ve dışarı çıkmamaları istendi.

Saldırganların motoksikletli olarak dolaşabilecekleri ve daha buyuk patlama ve saldırıların meydana geleceğinden endişe ediliyor.

1475450cookie-checkEndonezya’da terör saldırısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.