Endonezya’daki temsilcilik kapatıldı

ABD’nin Cakarta Büyükelçiliği’nin internet sitesinde yayınlanan ve Endonezya’da yaşayan Amerikalılara gönderilen mesajda, “Amerikan Büyükelçiliği bütün Amerikalılara Endonezya’da terörist tehdidin hala yüksek olduğunu hatırlatır” denildi.

Mesajda, “Amerikan vatandaşlarının ve yabancıların sıkça görüldüğü yerler dahil herhangi bir yere ve Endonezya’daki Batılılara ait tesisler ya da şirketlere yönelik saldırılar düzenlenebileceği” uyarısında bulunuldu.

Cakarta polis şefi Firman Gani de yaptığı açıklamada, kendi ellerindeki istihbarat bilgilerine dayanarak, Amerikan büyükelçiliğinin yanı sıra Japonya, İngiltere ve Avustralya büyükelçilikleri civarındaki güvenlik önlemlerini artırdıklarını söyledi.

ABD’nin Endonezya’da, Cakarta’daki büyükelçiliğinin yanı sıra Surabaya, Medan ve Bali Adası’nda konsoloslukları bulunuyor.

Avustralya hükümeti 18 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, Cakarta’da intihar saldırıları olabileceği uyarısında bulunmuştu.  Cakarta’da 9 Eylül 2004 tarihinde Avustralya büyükelçiliği dışında bomba yüklü aracın patlaması sonucu 10 kişi ölmüş, 200’den fazla kişi yaralanmıştı. Ekim 2002’de Bali’de bir gece kulübüne düzenlenen bombalı saldırılarda da 88’i Avustralya vatandaşı 202 kişi ölmüştü.

Polis, bu saldırılardan El Kaide’nin bölgedeki kolu olarak görülen İslam Cemaati grubunu sorumlu tutmuştu.

1107150cookie-checkEndonezya’daki temsilcilik kapatıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.