Engelli kontenjanları kullanılmıyor

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, araştırma sonuçlarını açıkladı.


Buna göre, Türkiye’de yaşayan yaklaşık 8.5 milyon engellinin büyük bölümü istihdam eksikliğinden ve iş bulamamaktan yakınıyor.


Kamuda çalışan özürlü personel, başta fiziki engeller olmak üzere çeşitli sorunlarla karşılaşıyor ve sorunların çözümünde devletten yardım bekliyor.


Engellilerin çalışma hayatına katılmalarını sağlamak için devletin öngördüğü kota uygulaması, hem özel sektörde hem de kamu da tam olarak hayata geçirilmiyor.


2004 yılı verilerine göre, kamuda, 47 bin engelli memur istihdam edilmesi gerekirken, geçen yıl sadece 8.300 engelli kamuda görev alabildi. 


Türkiye Kamu-Sen’in çeşitli illerde görev yapan 614 engelli kamu çalışanı arasında düzenlendiği ankete katılanların yüzde 85’i, kamuda işe girmekte zorluklarla karşılaştıklarını bildirdi.


Katılımcıların yüzde 72’si engellilik durumunun işyerinde yükselmeyi engellediğini, yüzde 61’i işyerinde özründen kaynaklanan ayrımcılığa maruz kaldığını düşünüyor. Engelli kamu çalışanlarının yüzde 61’i ayrımcılığın yönetici ve amirleri, yüzde 28’i iş arkadaşları, yüzde 11’i her ikisi tarafından yapıldığını belirtiyor.

1026800cookie-checkEngelli kontenjanları kullanılmıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.