Engelli yardımları artırıldı

Çalışma güçlerini yüzde 40-69 arasında kaybeden herhangi bir işe yerleştirilmemiş ”özürlülere” aylık 138 YTL 80 YKr, çalışma güçlerini yüzde 70’in üzerinde kaybeden ”başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek şekilde özürlülere” 208 YTL 20 YKr, 18 yaşından küçük özürlü yakınına bakanlara ise 138 YTL 80 YKr ödeme yapılacak. Önceki düzenlemeye göre, bu türden aylık alan herkese 69 YTL 40 YKr ödeme yapılıyordu.


Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının ortaklaşa hazırladıkları ”65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmek”, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Yönetmeliğe göre, 2022 sayılı kanunun 1. maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayıyla çarpılması ile bulunacak tutardan az geliri olanlar muhtaç sayılacak. Belirtilen gösterge rakamının bütçe kanunları ile farklı olarak tespit edilmesi halinde, bütçe kanununda belirlenen gösterge rakamı uygulanacak.


Aylık verilecekler, başvuranlar arasından il ve ilçe idare kurulları tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda belirlenecek.


Gerekli koşulları taşıyanlara başvuru tarihini izleyen aybaşında aylık bağlanacak.


Bağlanan aylıklar; 1 Mart tarihinden başlamak üzere üçer aylık dönemler halinde peşin olarak ödenecek.

1031250cookie-checkEngelli yardımları artırıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.