Engelliler gününde kavramlar yine karıştı

3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla TRT’de de yayınlanan AA’nın haberini değiştirmeden veriyoruz:


“Türkiye’de 8 buçuk milyon engelli bulunuyor. Bu sayı nüfusun yüzde 12,9’una denk geliyor. Ve çarpıcı bir rakam da şu: “Engellilerin yüzde 84,2’sinin eğitim düzeyi ilkokul.


‘Dünya Özürlüler Günü’ dolayısıyla, engelliler, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti.


Çeşitli illerden gelen engelliler de Sakarya Caddesi’nde toplandı. Engellileri bu özel günde Büyükşehir belediyesi de yalnız bırakmadı. 300 simit cemakanı, kura ile şanslılara dağıtıldı. Dağıtılan akülü sandalyeler de ihtiyaç sahiplerini sevindirdi.


ERDOĞAN’A ZİYARET


Devlet Bakanı Nimet Çubukcu başkanlığındaki engelliler heyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da ziyaret etti.


Başbakan Erdoğan, engelliler için fırsat eşitliğine dayalı, “yardım değil-hak eksenli’ bir politika oluşturduklarını söyledi.


Erdoğan şöyle konuştu: “Türkiye’deki bütün ailelerimizi özürlüleri ile birlikte hayatın her alanında aktif olarak hayatını sürdüren bir konuma getirmeden hiç birimize durmak yok.”


Heyette yer alan başarılı öğrencileri de ödüllendiren Başbakan Erdoğan, “İnşallah okullarınızı bitirdikten sonra sizi buralara alalım. Biz de görevdeyiz, inşallah yine o dönemde de. Şimdiden söylüyorum. Görevde olacağımızdan hiç endişeniz olmasın. Bu kapılar sizlere açık.” diye konuştu.


BODRUM DA ETKİNLİK


Muğla’nın Bodrum ilçesinde de engelliler, sorunlarına dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Türk Sanat Müziği’nin efsane ismi Müzeyyen Senar da katıldı.”

1070670cookie-checkEngelliler gününde kavramlar yine karıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.