ePass dönemi başlıyor

Yarından itibaren vatandaşlara verilmeye başlanacak ePass’ın üzerinde bilgilerin üzerine yerleştirildiği bir çip bulunacak. AB tarafından daha önce alınan bir karar çerçevesinde elektronik pasaportların çıkarılması öngörülmüştü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Federal İçişleri Bakanı Otto Schily, yeni pasaportların güvenlik açısından çok daha iyi olduğunu, sahtesini yapmanın mümkün olmadığını ifade etti. Bu pasaportlarla gelecekte sınırlarda pasaport kontrolü çok daha güvenli bir şekilde yapılacak. 2007’den sonra ise pasaportlardaki çipe parmak izi de yerleştirilecek.

Avrupa Bilgi Koruma Daireleri ise, ePass’lara yerleştirilecek bilgilerin suiistimal edilebileceği konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Çipe yerleştirilecek biyometrik bilgileri yetkisi olmayan kurumların da öğrenme olanağına sahip olması durumunda, güvenlikten çok bilgi korumanın yara alabileceği dile getiriliyor.

Yarından itibaren verilmeye başlanacak ePass’lar hemen alınmak zorunda değil. Uzun bir süre şu anda kullanılmakta olan pasaportlar da geçerli olacak. Yeni ePass’lar Almanya’da 26 yaşından büyüklere 59 Euro’ya, küçük olanlara ise 37,50 Euro’ya verilecek. Yeni ePass’lar 10 yıl geçerli olacak. Geçiş sürecinde her iki pasaport da geçerli olacak.

1117750cookie-checkePass dönemi başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.