Erbil, milletvekili Ryan ile görüştü

Erbil, milletvekiline genelde toplumun özelde gençlik ve eğitim sorunlarını anlatarak yerel ve merkezi yöneticilerle elele vererek çözüm üretmek istediklerini söyledi.

Milletvekili Ryan da İAKM-Cemevi’nin büyük bir dernek olduğunu ve bölgede yaşayan Türkçe konuşan toplum ile resmi kurumlar arasında köprü oluşturduğunu söyledi… Oy kullanmanın var olmak ve hak almak için ilk adım olduğunu belirten Ryan, belediye ve hükümet kaynaklarından yararlanmanın ilk adımınında yaşanılan yerlerde gözükmekten geçtiğini sözlerine ekledi.

DİĞER GÖRÜŞMELERİ

Öte yandan Türkçe konuşan toplumun gündemindeki çeteleşme ve şiddet olaylarını mercek altına alan Hackney, Haringey, Islington ve Enfield belediye yetkilileri, aralarında İAKM-Cemevi’nin de bulunduğu dernek yetkilileri ile görüşmelerini sürdürüyor.

İAKM adına toplantıya katılan Erbil, çocukları sokaklardan ve çetelerin elinden almanın en etkili yolunun onlara boş vakitlerini dolduracak, sanatsal ve sportif aktiviteler sunmaktan geçtiğini söyledi.

YÜRÜYÜŞE LONDRA’DAN EKİP

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun öncülüğünde 8 Kasım’da Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen “Ayrımcılığa karşı eşit yurttaş hakkı” mitingine Londra’dan da bir ekip katıldı.

Öte yandan aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu yüzlerce aydın yayımladıkları bildiride Alevilere karşı ayrımcılığın derhal kalkmasını isteyerek mitinge şöyle destek verdi:

“Demokratik hukuk devletinin en önemli kriteri, yasalar önünde ve gerçek yaşamda hiçbir ayrım olmadan bütün yurttaşların eşit muamele görmeleridir. Oysa bugün ülkemizde Aleviler eşit muamele görmüyorlar. Ayrımcılığı ortadan kaldırmanın, toplumu yasaklardan ve eşitsizliklerden arındırmanın yolu gerekli hukuki değişiklikleri yapmaktan geçiyor. Bu yaklaşıma uygun olarak Kadıköy mitinginin ana talebi olan ‘Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaş Hakkı’ talebini kendi talebimiz olarak görüyoruz.”

FOTOĞRAF: Kuzey Enfield Milletvekili Joan Ryan ve İAKM Başkanı İsrafil Erbil

826640cookie-checkErbil, milletvekili Ryan ile görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.