Erdemir’in yarısı Oyak’ın

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Köktaş’ın komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 6 firma ya da konsorsiyum katıldı.


İhalede, Arcelor S.A (Lüksemburg), Ereğli Ortak Girişim Grubu (Kibar Holding A.Ş, Yıldırım Dış Ticaret A.Ş, Borusan Holding A.Ş, Tosçelik A.Ş, İÇDAŞ A.Ş, Tezcan Galvanizli Yapı A.Ş, Turkon Holding A.Ş, Diler Holding A.Ş, TOBB, Ankara Ticaret Odası, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Fiba Holding), Mittal Steel Company N.V. (Hollanda), NLMK-Open Joint Stock Company Novolipetsk Iron and Stell Corporation (Rusya Federasyonu), Nurol-Limak-Özaltın-Alkol Pazarlama Ortak Girişim Grubu ve Severstal (Rusya), OYAK yarıştı.


Erdemir yalnızca entegre tesisleri değil Afrika’dan Uzak Doğu’ya uzanan bölgedeki çelik üretim faaliyetleri de satılmış oldu. Elemeli ilk tur sonrasında Erdemir’e verilen teklif 2.4 milyar dolara ulaştı ve 4 firma açık artırmaya katıldı.


Açık artırmada Rusya Federasyonu’ndan NLMK-Open Joint Stock Company Novolipetsk Iron and Stell Corporation ihaleden çekildiğini açıkladı. Yabancıların çekilmesiyle iki Türk grup ihalenin finalinde kaldı.  İhaleye yabancılara bırakmamak için katılan Ereğli Ortak Girişim Grubu ise “OYAK’a hayırlı olsun” diyerek yarışmaya girmedi…

1025260cookie-checkErdemir’in yarısı Oyak’ın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.