Erdoğan: 16’sında müjdem var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pınarhisar’da toplu açılış töreninde konuştu. 1999 yılında Pınarhisar cezaevinde hapis yatan Erdoğan, Yeni Türkiye’nin ilk adımlarının Pınarhisar’da atıldığını söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“Pınarhisar yeni Türkiye’nin doğuşunda tarihi öneme sahip bir ilçemizdir. AK PArti’nin kuruluş planlarını Pınarhisar cezaevinde yaptık. Orada çalıştım, orada AK PArti’nin rotaısnı felsefesini, Pınarhisar’a gelen mektuplarla çizdik. Görüşmelerdeki o duygularla kaptık. Büyük türkiye’nin ilk adımını burada attık. Buradan yola çıktık.

Ben şiir okudum diye Pınarhisar cezaevinde kaldım. Binlerce insan bu ülkede şiir okudu, şarkı söyledi, görüşlerini beyan etti diye benim maruz kaldığım şeye, hatta çok daha fazlasına maruz kaldı.

Bu ayın 16’sında yeni bir müjde duyacaksınız. Türkiye yeni bir süreci Avrupa Birliği’nde başlatıyor. 16’sında imzalar atıldığı gün duyacaksınız, onu şimdi ben söyleyemem.

Şu 11 yılda sadece Kırklareli’ne yaptığımız yatırım ne kadar biliyor musunuz? 3.5 katrilyon… Sadece gıda, tarıma burada harcanan para 894 trilyon, yeni parayla 894 milyon. Enerji ve tabii kaynaklar 676 trilyon, ulaştırma haberleşme 627 trilyon, iller bankası 500 trilyon, orman ve su işleri 167 trilyon, çevre veşehircilik 128 trilyon, eğitime 120 trilyon harcadık Kırklareli’nde.”

Ana muhalefet laf ütetir, biz iş üretiriz.

1403280cookie-checkErdoğan: 16’sında müjdem var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.