Erdoğan, Annan ile Kıbrıs’ı konuştu

Erdoğan, Belvedere Otel’de yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, özellikle Kıbrıs ile ilgili yeni planı görüştüklerini bildirdi.
”Kendileri, yeni plana olumlu baktıklarını ifade ettiler. Bu, bizleri de memnun etti” diyen Erdoğan, BM Genel Sekreteri Annan’ın, Kıbrıs planı üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan, bu çalışmaların bitiminden sonra Kofi Annan ile tekrar görüşeceğini bildirdi.


Erdoğan, çalışmaların bitmesinden sonra en kısa zamanda BM Genel Sekreteri’nin kendisini arayacağını kaydetti.


Başbakan Erdoğan, 24 Nisan 2004 referandumundan sonra BM Genel Sekreteri’nin, açıkladığı rapor konusundaki hassasiyetleri gördüğünü belirterek, konuyla ilgili olarak Türkiye’nin çözümden yana olduğunu bir kez daha dile getirdi.


“AB SÜRECİ NORMAL ŞEKİLDE SÜRECEK”


Türk ve yabancı basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erdoğan’ın, öne çıkan ifadeleri şöyle:
• ”Avusturya’nın AB Dönem Başkanı olmasıyla sürecin zayıflatılması diye bir şey söz konusu değil. AB süreci normal bir şekilde devam edecektir.”
• ”Hamas’ın, İsrail’i tanımama anlayışını gündemden düşürmesi gerekir. Bölgede İsrail ve Filistin devletlerinin olduğunu her iki kesimin de kabul etmesi gerekir. İsrail’in, Hamas’ı tanımayan, seçimleri tanımayan anlayışından vazgeçmesi gerekir diye düşünüyorum. Hamas’ın El Fetih ile yapacağı koalisyon önemli bir adım olacaktır.”
• ”İran ile ilgili bizim düşüncemiz açık ve nettir. Nükleer silahlara karşı biz de hassas olan bir ülkeyiz. Ama, insani amaçlı nükleer enerjiyi kullanmak isteyen ülkeye tavır almayı doğru bulmuyoruz. Uluslararası Enerji Ajansı ile şeffaf bir çalışma içerisinde olduktan sonra buna ses çıkarmanın doğru olmadığına inanıyoruz.”
• ”Orhan Pamuk konusu ülkemizde bitmiş bir konudur. Bitmiş bir konuda tekrar konuşmanın anlamı yoktur.”


 

1028060cookie-checkErdoğan, Annan ile Kıbrıs’ı konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.