Erdoğan: AP kararı bağlayıcı değil

Erdoğan,  Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili böyle bir şeyi bugüne kadar kabul etmedik ve sözde Ermeni soykırımı konusundaki tavrımız çok açık ve net” diye konuştu.


Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında soruları cevaplandıran Erdoğan, bir gazetecinin Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu’nda dün oylanan Türkiye Raporunda yer alan sözde Ermeni soykırımının kabul edilmesine ilişkin ifadeleri hatırlatarak, bu konuyu değerlendirmesini istemesi üzerine şunları kaydetti:


”Bunu bizden değiştirilmesini beklemek, bir defa hala bir hayalle uğraşmaktır. Başka bir şey değildir. Bu noktada biz insani yaklaşımımızı Türkiye olarak gösterdik. Sözde Ermeni soykırımı konusundaki kararlılığımız bundan önce neyse bugün de odur. Kimse bizden bunun değiştirilmesini beklemesin. Kaldı ki, Avrupa Parlamentosu daha önce bu konuyu kendi arasında görüşmüştü. Hatta böyle bir soykırımı kendileri reddetmişlerdi. Şimdi yeniden bunun pişirilerek gündeme getirilmesi uygun bir yaklaşım değil diye düşünüyorum.”


“RAPOR SAĞDUYU VE NESNELLİKTEN UZAK”


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Avrupa Parlamentosu Dışilişkiler Komitesinde oylanan Türkiye raporunda ”sağduyu ve nesnellikten uzak unsurlara ağırlık verildiğinin anlaşıldığını” belirterek, bu ay sonunda Genel Kurulda yapılacak oylamada bu durumun düzeltilmesini beklediklerini bildirdi. Tan, parlamentonun Türkiye-AB ilişkilerini teşvik eden bir yaklaşım içerisinde olmasının temel beklentileri olduğunu ifade ederek, bu çerçevede Genel Kurulda yapılacak görüşme ve oylamada bu durumun düzeltilmesi için AP milletvekillerinin gerekli sağduyu ve ileri görüşlülüğü göstermelerini beklediklerini kaydetti.


“RAPOR ONAYLANMIŞ HALİYLE DİKKATE ALINACAK”


AB Komisyonu, Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonunda kabul edilen Türkiye raporunu, AP tarafından onaylanmış haliyle dikkate alacağını bildirdi. Komisyonun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn’in sözcüsü Krisztina Nagy, günlük olağan basın toplantısında bir soru üzerine, AP’nin raporunun Türkiye hakkındaki tartışmaya “katkı yaptığını” söyledi.


 



 

1033300cookie-checkErdoğan: AP kararı bağlayıcı değil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.