Erdoğan, Merkel ile Kıbrıs’ı da görüştü

Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Merkel’in ekim ayında Türkiye’yi ziyaret etiğini anımsattı.


Merkel’in ziyaretinin ardından Almanya’nın AB dönem başkanlığını üstlendiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu dönem içerisinde bazı fasılların açılmaya başlandığını kaydetti.


 “Öyle zannediyorum ki haziran sonuna kadar da 4 faslın açılması gerçekleşecek. Çalışmalar bu noktada yoğun bir şekilde sürüyor” diyen Erdoğan, bunun ayrıca memnuniyet verici olduğunu ifade etti.


KIBRIS SORUNU?


Görüşmelerinde, bundan sonraki sürece yönelik olarak Kıbrıs konusunu da ele aldıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:


“Bu konuda bizler her zaman olumlu olacağımızı daha önce de söyledik. Ama her zaman söylediğim bir şey var; win-win (kazan-kazan) esasına dayalı olarak, olumlu yaklaşım içerisinde olacağımızı yine tekrar ediyorum, yine söylüyorum.  Bundan sonraki sürece yönelik olarak ülkelerimizin buradaki olumlu katılımı inanıyorum ki süreci hızlandıracak, çözümü güçlendirecek ve böylece çözümün tarafları olarak da tarih bizi olumlu olarak anacaktır…


Terörle mücadele, çevre, enerji güvenliği gibi küresel boyutta önem arz eden konular, ülkelerimiz arasında hem stratejik hem de ekonomik, ticari ilişkiler noktasında önem arz ediyor. Biraz sonra açılışını yapacağımız Hannover Fuarı’nda ortak ülke, ortak üye olarak bulunmak bizi ayrıca mutlu etmiştir ve 150 firmamızla Türkiye’nin burada bulunması… Çok daha önemlisi şu anda Türkiye ihracatının yüzde 12’sini AB üyesi ülkelere yapıyor. Bunun da yüzde 86’sını teknoloji ürünleri teşkil ediyor. Bu, Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin gayet anlamlı bir açıklaması.”

1041320cookie-checkErdoğan, Merkel ile Kıbrıs’ı da görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.