Erdoğan Moskova'dan sonra Tiflis'te

Başbakan Erdoğan'ı Tiflis havaalanında, Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ertan Tezgöz ve diğer yetkililer karşıladı. Gurgenidze ile havaalanında kısa süre dinlenen Başbakan Erdoğan, sonra devlet konuk evine hareket etti.

Erdoğan'a Tiflis ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan da eşlik ediyor.

Başbakan Erdoğan, Gürcistan devlet konukevinde Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ile baş başa görüşecek. İki lider görüşmeden sonra ortak basın toplantısı yapacak.

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEBRİK

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Türkiye'nin son dönemde yaşadığı siyasi gelişmeleri atlatmasından dolayı" tebrik etti.

Rus İnterfaks ajansı, Putin'in dün gece Erdoğan ile görüşme sırasında yaptığı açıklamada, ''Ülkenizde ne kadar zor siyasi gelişmeler yaşandığını izledik. Durum kriz boyutundan çıktığı için sizi kutlamak isterim'' ifadesini kullandığını duyurdu.

Putin'in konuşmasını, ''Partinizin halk arasındaki yüksek desteği düşünüldüğünde zaten başka türlüsü olamazdı. Bu bizim için de önemli, Türkiye çok uzun bir süreden beri güvenilir bir ortağımız'' sözleriyle sürdürdüğü kaydedildi.

RUSLAR G.OSETYA YOLUNU KAPATTI

Gürcistan'da Rus tanklarının başkent Tiflis'i Güney Osetya'ya bağlayan ana yolu kapattığı bildirildi.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus tanklarının Gori kenti yakınlarında Tiflis'i Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'ye bağlayan ana yolu kapattığı belirtildi.

Açıklamada, Rusya, "ateşkesi sürekli ihlal etmek" ile de suçlandı.

Öte yandan, Rusya'nın Güney Osetya'da Gürcistan'a ait iki insansız uçağı düşürdüğü bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığının İnterfaks ajansı tarafından yayımlanan açıklamasında, Rus kuvvetlerinin Tshinvali üzerinde biri dün gece, diğeri bu sabah olmak üzere iki insansız uçağı düşürdüğü belirtildi.

YARALANAN GAZETECİLER TÜRKİYE'DE

Kafkasya'daki çatışmaları izlemek üzere gittikleri Güney Osetya'da, uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralanan iki Türk gazeteci Türkiye'ye getirildi.

Gürcistan'da bulunan Kanaltürk kameramanı Güray Ervin ile muhabir Levent Öztürk, Kanaltürk'ün sahibi Akın İpek'e ait özel bir uçakla İstanbul'a getirildi.

Gece yarısına doğru Atatürk Havalimanına iniş yapan uçaktan alınan Ervin ve Öztürk, Alman Hastanesine götürüldü.

Burada yapılan muayenede kameraman Güray Ervin'in sol omzunda derin bir kurşun yarası bulunduğu, muhabir Levent Öztürk'ün de sol gözünün üzerindeki kurşun sıyrığının derin olduğu ve her iki gazetecinin yaralarının enfeksiyon kaptığı tespit edildi.

1176610cookie-checkErdoğan Moskova'dan sonra Tiflis'te

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.