Erdoğan, Rusya’dan Moğalistan’a geçti

Erdoğan, Moğolistan’a gelişinde Başbakan Tasahia Elbegdorj tarafından resmi törenle karşılandı. İki başbakan Devlet Sarayı’nda yapılan heyetlerarası görüşmenin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundular.


Elbegdorj, iki ülke arasındaki işbirliğini birçok alanda geliştirmek istediklerini belirterek, başbakan düzeyinde Türkiye’den ilk kez bir ziyaret gerçekleştiğini ve Erdoğan’ı ülkesinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan da, Moğol meslektaşı ile yaptığı baş başa görüşmede, askeri, ekonomik, ticari ve turizm alanlarında neler yapılabileceği üzerinde durduklarını kaydetti.


Erdoğan, Türkiye’nin, Moğolistan’la ilişkilere özel önem verdiğini, iki ülke arasında tarihin derinliklerinden gelen bir bağ bulunduğunu, ilişkilerin çeşitlendirilerek daha da ileri seviyeye çıkarılmasını arzuladıklarını belirtti.


Erdoğan, iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların da ilişkilerin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti. İki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin çok zayıf olduğunu, ticaret hacminin 3 milyon dolar seviyesinde bulunduğunu belirten Erdoğan, bu rakamın ilk etapta 50 milyon dolara çıkarılmasını hedeflediklerini kaydetti.


Erdoğan Moğolistan Cumhurbaşkanı Nambar Enkhbayar ve Meclis Başkanı Tsend Nyamdorj tarafından da ayrı ayrı kabul edildi.
 

1022860cookie-checkErdoğan, Rusya’dan Moğalistan’a geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.