Erdoğan’dan “Dolmabahçe” açıklaması

Bayram namazı sonrası yaptığı açıklamada HDP’ye yönelik eleştiriler yönelten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Organik bağımız yok diyorlar’ ama bölücü örgütle inorganik bağınız olduğu ortada. Tüm istihbari bilgilerle biliyoruz. Yüzlerce köyde, silme size oy çıkıyorsa bu düşündürücüdür. Demek ki burada kaleşlerle, silahlarla tehditler var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram namazı sonrası yaptığı açıklamalar şöyle:

“Ben ‘Dolmabahçe Mutabakatı’ ifadesini asla kabul etmiyorum. Çünkü o toplantı bir mutabakat toplantısı olamaz. Niye Çünkü ortada bir hükümet vardır, diğer tarafta grubu olan bir siyasi parti vardır. Burada neyin mutabakatını, kimle, ne için sağlıyorsun Öyle bir şey olmaz. Yani eğer ada ile ilgili bir çalışmaysa bu, böyle bir şey asla olmaz. Burada ülkemizin geleceğine yönelik atılacak bir adımsa bu mutabakatın yeri parlamentodur”

“Herkes, kendi değerler silsilesi içerisinde bir siyaset yürütebilir ama bunu ülkenin şartları olarak ortaya süremez. Yani, ‘Ülkenin şartları olarak bunlar kabul edilmelidir’ diyemez. Siz eğer demokrasiyi bir uzlaşma şekli olarak görüyorsanız siz de şartlarınızı söyleyeceksiniz ama karşı taraf da şartlarını söyleyecek ve bu şartların bir bileşkesi ortaya çıkacak. Bu siyasi bileşke üzerinden de adımınızı atacaksınız. Eğer birbirinize şartlarınızı dayatmaya kalkarsanız zaten ortaya o zaman bir senfoni çıkmaz. Bir kakofoni çıkar. Ama biz senfoni arıyoruz. Bunun tadını alalım.”

1457910cookie-checkErdoğan’dan “Dolmabahçe” açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.