Erdoğan’dan ‘erken seçim’ tehdidi

Erdoğan, “Partiler üzerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevkii millettir.Artık sorumluluk siyasi partilerde, en kısa sürede bir koalisyonun kurulmasını temenni ediyorum. En kısa sürede ya hükümet kurulacak ya da erken seçime gidilecek.”

‘Erdoğan: ‘Burada kalsın yok, hesaplaşacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koalisyon ve erken seçim olasılıklarıyla ilgili konuştu.

En kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ettiğini kaydeden Erdoğan şöyle konuştu: “Seçim sonuçlarına bakıp, ‘Türkiye sıkıntıya düştü’ diye adeta sevinç çığlıkları atanları hep birlikte takip ediyoruz. Kendi çıkarlarını, ülkenin çıkarlarının önüne koyanların yüzlerindeki memnuniyet ifadesinin gayet iyi farkındayız. İnşallah ya en kısa sürede yeni hükümeti kurarak ya da seçimleri yenileyerek, bu heves sahiplerini bir kez daha hüsrana hep birlikte uğratacağız.

Mevcut Meclis yapısı içinde, en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ediyorum. Bu konuda tüm siyasi partilerimize, onların genel başkanlarına büyük görev düşüyor. Türkiye’nin, geçmişini tartışan değil, geleceğini aydınlatan bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. 1990’lı yıllarda şahit olduğumuz koalisyon tecrübelerinin ülkemize yaşattığı sıkıntıları tekrarlatmaya kimsenin hakkı yok.

Cumhurbaşkanı olarak, ben milletimin arzusu doğrultusunda hareket etmeye, ön açıcı, teşvik edici olmaya gayret ediyorum. İçeride ve dışarıda yaşamakta olduğumuz kritik dönem, hükümet meselesinin bir an önce çözülmesini zorunlu kılıyor. Siyasi partilerimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevki yine milletimizdir.”

1456300cookie-checkErdoğan’dan ‘erken seçim’ tehdidi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.