Erdoğan’dan köşke yeni isim

Başbakanlık, Merkez Bankası Başkanlığı’na Adnan Büyükdeniz’in, Başkan Yardımcılıklarına ise Mehmet Şimşek ve Birol Aydemir’in atanması yönünde Cumhurbaşkanlığı Makamı’nın onayına sunulan Bakanlar Kurulu Kararnamesi’nin, 23 Mart 2006 tarihinde iade edildiğini açıklamıştı.


Bu arada Erdoğan, ”Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile dün yaptığı görüşmenin de “iç güvenlikle ilgili” olduğunu söyledi.


”Görüşmede Şemdinli konusunun gündeme gelip gelmediğini” soran gazeteciye Erdoğan, ”Tabii ki konuştuk. Bu süreç içerisinde bunları aramızda değerlendirdik” karşılığını verdi.


MEDYAYA ELEŞTİRİ


”Bugün gazetelerde Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ile ilgili iddialar olduğunun” söylenmesi üzerine de Erdoğan, ”Ne iddiası var?” dedi. Ayaküstü açıklamalardan hoşlanmadığını vurgulayan Erdoğan, ”Her iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bu iddialar, sadece bu ülkeye hizmet verme aşkı taşıyan insanlarımıza zarar verir. İnsan olduklarını unutmamamız gerekir. Onların kendisinde meydana getirdiği psikolojik tahribattan tutunuz ailesinde meydana getireceği psikolojik tahribata varıncaya kadar… Medyanın görevi bu mudur? Varsa bir şey, iddianızı ispatlayın. Ama ‘şöyle duyduk, böyle duyduk, şu tür dedikodular var, şu tahmin ediliyor, şu yorumlanıyor’, bunlar çirkin şeyler. Biz de bu tür şeyler mi yapalım? Biz de kalkıp medya patronları için bu tür şeyleri mi söyleyelim? Biz de ‘bu tür dedikodular var’ mı diyelim? Dediğimiz zaman onlar böyle şeylere katlanabilecek mi?” diye konuştu.


”DİNİN İSTİSMARINA KARŞIYIZ”


Erdoğan, AK Parti Güngören İlçe 2. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, dinin istismarına kökünden karşı olduklarını söyledi.


Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan ifadelerden bazıları şöyle:
– ”Bu ülkede bir dindar insanın kalkıp da yaptığı tasarrufun altında bir şeyler aramaya, bulmaya çalışmayın. Bulamayacaksın, yok böyle bir şey.” 
– ”Eğer senin dediğin irtica gericilikse, dinin istismarıysa, biz buna kökünden karşıyız. Dinin istismarını dindar yapmaz. Dinin istismarını, dindar olmadığı halde din üzerinden rant sağlamaya gayret edenler yapar.”
– ”Hava Kuvvetleri Komutanı’nın güzel bir açıklaması var, gazetelerde okudum. O da diyor, ben Kuran’ı anlamak için okuyorum. Mesele bu… Bunu yavrularımıza anlaması için okutmalıyız.”
– ”Göreve geldiğimizde asgari ücrete 187 kilogram ekmek alınıyordu, şimdi ise 320 kilogram. Bu rakamları mukayese yapın. bunu başaramadıysak bize oy vermeyin.”
– ”Terör propagandası özellikle süreci hızlandırır. Propagandası yapıldığı sürece terör güç bulur. Ama propagandası yapılmadıkça terör zafiyet bulur.”



 

1029150cookie-checkErdoğan’dan köşke yeni isim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.