Erdoğan’dan kritik mesajlar

Başbakan Revep Tayyip Erdoğan , Amerika Birleşik Devletleri tamaslarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Başbakan, ziyaretinin son gününde New York’ta ve döner dönmez İstanbul’da oldukça önemli mesajlar verdi.

Ermenistan’la protokol için imzalar 10 Ekimde Dışişleri Bakanları tarafından imzalanacak. Demokratik açılım süreci için bir Anayasa değişikliği ise bu dönem mümkün görünmüyor.

Erdoğan Demokratik Açılımı Anlattı

Amerika Birleşik Devletleri’nde baş döndüren bir trafik yürüten Erdoğan, temaslarını New York’ta tamamladı.

Son gün bu ülkede yaşayan Türklerle biraraya gelen Erdoğan, demokratik açılımı da anlatarak, “Bilelim ki biz 550 milletvekilini kaybedeceğiz bir şehidin gelmesini istemeyiz”dedi.

Başbakan Erdoğan, Baykal’ın Eleştirilerine Değindi

Erdoğan, süreçle ilgili olarak kendisinin kullandığı “hazmede hazmede hazmettire hazmettire” sözlerine CHP lideri Baykal’dan gelen eleştirilere de değindi: “Bir bakıyorsunuz bir siyasi lider çıkıyor ” işte diyor hazmettirmek için içeriği bu başka birşey değil” diyor. Bu tür yaklaşımlar da oluyor. Bunları rahat rahat açacağız”

Başbakan, Türk basınına ise “Bu sürecin muhatabı olarak milleti gördüğümüz için parlamentonun açılışı ile milletimizin vekillerine parlamentoda bunu götüreceğiz” diye konuştu.

Başbakan’a Anayasa Değişikliği Soruldu

Demokratik açılımla ilgili gelişmeler, Erdoğan’ın Türkiye’ye dönüşünde de ilk karşılaştığı soru oldu. Bu çerçevede, Başbakan Erdoğan’a anayasa değişikliğinin söz konusu olup olmadığı soruldu.

Başbakan,”Anayasa değişikliği biliyorsunuz başından beri başlıbaşına bizim gündemimizde olan ayrı bir konuydu fakat görünen o ki parlamento buna hazır değil kurumlar buna hazır değil.” dedi.

Dış Politikada Gündem Ermeni Açılımı ve İran’ın Nükleer Faaliyetleri
Erdoğan’ın Amerika’daki dış politika gündeminde, hem Ermeni açılımı hem İran’ın nükleer faaliyetleri ile ilgili son gelişmeler yeralıyordu.

Ermenistan ile Metin 10 Ekimde İmzalanacak

New York’ta Amerikan Başkanı Obama’dan Karabağ sorununun çözümünde Minsk sürecinin hızlandırılmasını istediklerini açıklayan Erdoğan, İstanbul’da, Ermenistan’la protokollerin imza tarihini duyurdu.

Başbakan,”10 Ekimde, Dışişleri Bakanları biraraya gelerek hazırlanan metni imzalayacaklar”dedi.

Irak-Suriye, Afganistan ve Ortadoğu da Konuşuldu

Erdoğan, Amerikan Başkanı Obama ile 15 dakikalık görüşmesine; Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin yanısıra Irak-Suriye, Afganistan ve Ortadoğu gibi birçok konuyu sığdırdıklarını belirterek Obama’nın Ortadoğu’da ikili ilişkileri daha da sıkılaştırmak isteğini dile getirdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, İran için İsrail Hatırlatması Yaptı

Erdoğan, İran’ın nükleer programı ile ilgili olarak ise İsrail hatırlatması yaptı.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “Ortadoğu’da da nükleer silahı olan ülke var, örneğin İsrail. Bir fark var, İsrail UAEK’ya üye değil, İran üye… Kaldı ki Gazze’de fosfor bombaları kullanıldı. Bu ne? Kitle imha silahı. Niçin bunlar masada yok, niçin bunlar konuşulmuyor? Yatıyoruz kalkıyoruz İran…”

Başbakan’dan Patriot Füze Açıklaması

Türkiye’nin Patriot füzeleri satın alacağı yönündeki haberlere ise Erdoğan, İstanbul’da bir kez daha açıklık getirdi ve alınmış bir kararın bulunmadığını, ifade edilen rakamların ise çok yanlış olduğunu vurguladı.

1219910cookie-checkErdoğan’dan kritik mesajlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.