Erdoğanlar Rojin’i aradı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Rojin’i arayarak üzüntülerini ifade ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in sanatçı Rojin ile ilgili sözlerinin ardından Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Rojin’i arayarak üzüntülerini dile getirdi. Erdoğan’ın, Rojin’e konuyla ilgileneceğini söylediği öğrenildi.

ARINÇ: “SON DERECE YAKIŞIKSIZ SÖZLER”

Bu arada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, ”TRT Genel Müdürümüz İbrahim Şahin’in Sanatçı Rojin’e yönelik sözleri son derece yakışıksızdır” dedi.

Arınç, yaptığı açıklamada, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in bir toplantı sırasında sanatçı Rojin’e yönelik sözlerine ilişkin haberleri bugün gazeteden öğrendiğini söyledi.

Bunun üzerine bir araştırma yaptığını ifade eden Arınç, şunları kaydetti: ”Bir sivil toplum kuruluşumuz tarafından organize edilen bir çalışma toplantısında bu üzücü olay maalesef meydana gelmiş. TRT Genel Müdürümüz İbrahim Şahin’in Sanatçı Rojin’e yönelik sözleri son derece yakışıksızdır.

Özellikle de kendisinin bulunmadığı bir ortamda halkın sevdiği kadın bir sanatçıya yapılmış olması, olayın başka bir vahim yanıdır. Bu talihsiz sözleri, incitici ve devletin bir bürokratının taşıdığı vakara yakıştıramadım.

Zaten ben, bu haberlerinin basına yansımasından dolayı incineceğini düşündüğüm için Rojin’i telefonla aradım. Konuştuk. Son derece üzgün olduğunu gördüm. Kendisine bu talihsiz olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Umarım bu tarz üzücü olaylarla bir daha karşılaşmayız”

ROJİN: “DAVA AÇIYORUM”

Türkücü Rojin Ankara’da yapılan bir toplantıda ‘Burada kadın yok değil mi’ diye sorduktan sonra kendisinden söz ederken “aşüfte kadın” ifadesini kullanan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e tazminat davası açıyor.

Avukatına talimat veren Rojin, “Bir kadına söylenebilecek en ağır hakaretlerden birini etmiş, dava açıyoruz” açıklaması yaptı. Sanatçının prodüktörü Ali Haydar Başak ise “Genel müdürün sanatçılarla bir problemi var galiba. Daha önce Sibel Can ve Hadise ile ilgili de ağır sözler etmişti” hatırlatması yaptı.

ŞAHİN: “MENAJERİ MİSİN”

Taraf Gazetesi’nde yer alan iddiaya göre Rojin’in yargıya başvurmasına neden olan olay şöyle gelişti: Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen Başkent Toplantıları’nın son konuğu TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’di. Yazar Orhan Miroğlu toplantıda, TRT Şeş’te neden çocuk programlarının yayınlanmadığını sordu. Miroğlu’nun TRT Şeş’i izlemeden fikir yürüttüğünü söyleyen Şahin, TRT Şeş’te beş tane çocuk programı olduğunu ifade etti.

Ardından Miroğlu’nun TRT Şeş’e daha önce program yapan Rojin’in neden ekrana çıkmadığıyla ilgili peş peşe ısrarlı soruları da Şahin’i kızdırdı. Şahin’in “Aşüfte kadın” ifadesinin ardından Miroğlu’na “Sana ne Rojin’den, menajeri misin” şeklinde konuştuğu öğrenildi. Miroğlu’nun ısrarlı tavrıyla toplantıyı gerdiğini söyleyen diğer katılımcıların müdahalesi üzerine Miroğlu’nun salonu terk ettiği bildirildi.

1323920cookie-checkErdoğanlar Rojin’i aradı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.