Erdoğan seçmenine “gaz” verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervi keşfinin Karadeniz’de gerçekleştirildiğini söyledi.

Dolmabahçe çalışma ofisinde bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin milli enerji ve maden politikasını yeni baştan belirledik” dedi.

Bulunan doğalgazın detayları neler?

Fatih sondaj gemisi 20 Temmuz 2020’den bu yana Zonguldak’ın yaklaşık 170 kilometre açıklarında Tuna-1 araştırma kuyusunda çalışmalarını yürütüyordu.

Yapılan çalışmalar sonucunda 2100 metre derinlikte 320 milyar metreküplük bir doğalgaz rezervi keşfedildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 500 metrelik bir rezerv katmanı tespit edildiğini ifade etti ve sismik çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “1000 metre daha derine inilecek. Sismik veriler aşağıda iki katmanın daha olduğunu gösteriyor” dedi.

Erdoğan’ın açıklamasının öncesinde Reuters haber ajansına konuşan Tüek yetkililer bölgede toplam 800 milyar metreküplük bir rezerv olduğunun tahmin edildiğini ifade etmişti.

Arama çalışmalarının yürütüldüğü saha 250 kilometrekare. Bölgede yeni tespit kuyularının da açılması hedefleniyor. Enerji Bakanı Dönmez, keşfedilen doğalgazın kalitesinin de yüksek olduğunu ifade etti.

2443400cookie-checkErdoğan seçmenine “gaz” verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.