Erken yola çıkana bedava bilet

Başbakan John Brumby’nin geçen hafta açıkladığı plana göre; Ekim ayında Sydenham ve Frankston hatlarında denemesi yapılacak uygulamayla, gideceği durağa sabah 7’den önce ulaşacak tren yolcularına kesilen biletlerden ücret alınmayacak. Deneme başarılı olursa uygulama bütün hatlara yaygınlaştırılacak.

“Early Bird” bileti adı verilen erkencilere ücretsiz olacak biletler büyük tren istasyonlarından edinilebilecek. Her bilet sabah saat 7’den önce gerçekleştirilecek 10 sefer için geçerli olacak.

Brujmby yeni uygulamayı  Southern Cross İstasyonu’nda düzenlediği basın toplantısında tanıttı ve ve erkenciler için başlatılacak uygulamanın yolcuların haftada ulaşımdan 52 dolar, yılda 1100 dolar tasarruf etmelerini sağlayacağını söyledi.
Öte yandan Tren işletmecisi Connex, 1999’dan bu yana tren yolcu saysıında yüzde 50 artış olduğunu açıkladı. Brumby, uygulamanın trenlerdeki yolcu kalabalığını azaltmayı hedeflediğini de belirtti.

Muhalefet partileri ise planı eleştirdi. Muhalefete göre ücretsiz bilet avantajından okullara giden öğrencilerin yararlanamaması büyük bir düşüncesizlik…

1158890cookie-checkErken yola çıkana bedava bilet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.