Eski ajanlara özel soruşturma tasarısı

Muhalefet, gazeteci Bronislaw Wildstein’in geçen hafta internetten yayımladığı “eski ajanlar ve muhbirler listesi”nde adı geçenler hakkında soruşturma açılabilmesi için yasa tasarısı hazırlıyor.
 
Tasarının yasalaşması durumunda aralarında yerli ve yabancı çok sayıda polis, istihbarat görevlisi, akademisyen ve profesyonel meslek sahibinin bulunduğu 164 bini gizli ajan toplam 249 bin kişiyi mercek altına almak için düğmeye basılacak.

“Ajan / muhbir listesi” Polonya gündeminde tartışılmasına karşın yöneticiler listeyi önemsemeyen demeçler vermeyi sürdürüyor. Hükümetin gizli servis içinde liste operasyonu başlattığı da duyumlar arasında yer aldı.

PAPAZ ESKİ CASUS MU?
 
Medya, Wildstein’in listesinde yer alan bir başka ilginç isimlerden birisinin de “Varşova’da bulunan Roman Katolik Kilisesi lideri Rev. Jozef Maj” olduğunu açıkladı. Listede IPN BU 706/222 MAJ JÓZEF koduyla yer alan ismin papaz Maj olduğu tartışılıyor…

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapma gereği duyan din adamı Maj, gazetecinin internetten listeleri korsan yayınlamasını çirkin bulduğunu söyleyerek, geçmişin bugüne gölgesi düşmemesi gerektiğini söyledi.

Eski Solidarity (Dayanışma) liderlerinden Avrupa Parlementosu üyesi Jozef Pinior da yaptığı açıklamada “Ben, Wildstein’in listeyi yayınlamakla iyi bir şey yaptığına inanıyorum. Polonya demokrasisi geçmişiyle yüzleşip kendisini yenilemeli” dedi.

İLGİLİ HABER VE YAZILAR:

– Ajan/muhbir listesinde 25 Türk çıktı

– Ajanların arasında

 

1099200cookie-checkEski ajanlara özel soruşturma tasarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.