Eski genelev çalışanları, parti kuracak

Şefkat-Der Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayşe Tükrükçü, seçim sonuçlarını değerlendirerek, “Oy alamadık diye üzülmüyoruz. Keşke alsaydık da meclise girseydik, o ayrı mesele. Biz halkın gönlündeki oyları aldık, halkı bilinçlendirdik” dedi.


Aday gösterildiği İstanbul 2. Bölge’deki insanların çoğunun okuma ve yazma bilmediğini anlatan Tükrükçü, kendisinin 196 oy aldığı bölgede 400 bin kişinin oy kullanmadığını ve 100 bin oyun da geçersiz sayıldığını anlattı.


Tükrükçü, kendileri için asıl maratonun şimdi başladığını dile getirerek, yakın zamanda genelevlerde çalışan kadınların sorunlarına dikkat çekmek için Ankara’ya yürüyeceklerini, açlık grevi yapacaklarını ve imza kampanyası düzenleyeceklerini söyledi.


Daha sonraki süreçte ise adını “Ekmek Partisi” olarak düşündükleri bir parti kuracaklarını açıklayan Tükrükçü, partinin eş başkanının kendisi, başkan yardımcısının ise Saliha Ermez olacağını ifade etti.


Tükrükçü, yönetiminde töre ve şiddet mağdurlarının yer alacağı partinin tüzük ve programının hazırlandığını ifade ederek, resmi başvurunun 2008 yılında yapılacağını bildirdi.


Herkesi çalışmalarına destek vermeye çağıran Tükrükçü, basın toplantısı sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.


Saliha Ermez de aday gösterildiği İstanbul 1.Bölge’den 95 oy aldığını hatırlatarak, “Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Durmak yok, yola yola devam’ sloganı artık bizim için geçerli. Yılmadık, kimse bizi yolumuzdan döndüremez” dedi.


Ermez, vesikası nedeniyle kızının polis olamadığını ve arkadaşlık yaptığı subay ile evlenemediğini söylerken gözyaşlarını tutamadı.


Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ise Türkiye Cumhuriyeti seçim tarihinde ilk kez vesikalı 2 kadının meclise girmek için bağımsız milletvekili aday olduğunu hatırlatarak, “Kölelikten yasa koyucu makama yükselme girişiminde bulunduk” dedi.


Bulan, Tükrükçü ve Ermez’in adaylık sürecinin yurt dışında büyük yankı uyandırdığını, ancak bu 2 adayın Türkiye’de görmezlikten gelindiğini savundu.


FOTOĞRAF: Yalnızca imajdır… Haberde adı geçen şahıslarla ilgisi yoktur…



 

1046230cookie-checkEski genelev çalışanları, parti kuracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.