Eski mahkum, geçim savaşında

Centrelink, Habib’e daha önce kendisine yapılan fazla ödemeler dolayısıyla borçlu olduğu cevabı verdi. Habib’in başvurusu kabul edilseydi 15 günde 470 Dolar’a kadar maaş alacaktı. Centrelink, Habib’den olan alacaklarını tahsil etme yoluna gidip gitmeyeceğine henüz karar vermedi.

Mamdouh Habib Avustralya’dan ayrılmadan önce, çalışamayacak kadar hasta ya da sakat olanlara bağlanan bu maaşı alıyordu. Habib, yurtdışına çıkarken Centrelink’e haber vermediği için, kendisi Pakistan ve Afganistan’daki El kaide kamplarında olduğu ileri sürülen zaman boyunca maaş ödemesi yapılmaya devam edildi. Adını açıklamayan bir kaynak, “Kendisini sakat maaşına bağlarsak insanlar bize El Kaide için savaşacak kadar sağlığı yerinde olan bir kişiye niçin sakat maaşı verdiğimizi soracak” dedi. Centrelink ödemelerinden sorumlu Human Services Bakanı Joe Hockey, Centrelink müşterilerinin durumunu kamuoyu önünde tartışamayacağını kaydederek konuya ilişkin yorum yapmadı.

BİR SAAT AĞLADI
Mamdouh Habib, para karşılığı geçen Pazar akşamı 60 Minutes programına çıkarak sorulara yanıt verdi. Habib, Pakistan’da kendisine işkence yapılırken odada bir Avustralyalı görevlinin işkenceyi seyrettiğini ileri sürdü. Habib, Amerikalı sorgucuların elinden kurtulmak için suçlamaları kabul ettiğini, altını imzaladığı belgelerdeki ifadelerin hiç birinin doğru olmadığını ileri sürdü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Habib Pakistan’dayken Avustralyalı görevlilerin kendisini birkaç kez ziyaret ettiğini doğruladı. Sözcü, bu görevlilerin işkenceyi izlemiş olmaları iddiasının doğru olmadığını söyledi. Dışişleri Bakanı Alexander Downer ise Avustralya Gizli haberalma Örgütü ASIO’nun Habib konusunda hala ciddi kaygıları olduğuınu söyledi.

Mamdouh Habib 60 Minutes’taki açıklamalarında Guantanamo Bay’da tutulan diğer Avustralyalı şüpheli David Hicks’e eğer Avustralya’ya döner ve kendisinden haber alamazsa, ailesine öldürüldüğünü söylemesini istediğini de aktardı. Habib, The New York Times Gazetesi’ne verdiği demeçte ise kendisini korumadığı için Avustralya Hükümeti’ni mahkemeye vereceğini kaydetti.

FOTOĞRAF: Mamdouhabib

1099330cookie-checkEski mahkum, geçim savaşında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.