Ev görüşmelerine geçiliyor

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile bugün 56. kez biraraya geldi.

Talat, iki saati aşın süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığına dönüşünde yaptığı açıklamada, bugün “vatandaşlık, yabancılar, göç ve sığınma” konularını görüştüklerini ve değerlendirme yaptıklarını belirtirken, bir soru üzerine, iki tarafın da evde görüşme yapılmasını konuştuklarını söyledi.

Evde görüşmenin amacını, “daha uzun süreli görüşme yapmak ve bir miktar hızlandırmak ve tabii bu arada biraz daha mekanı da değiştirmiş olmak, yani daha elverişli koşularda görüşme yapmak” diye açıklayan Talat, görüşmelerin karşılıklı olarak üç gün Güney Kıbrıs’ta, üç gün de KKTC’de evlerde olacağını anlattı. Talat, “sabahtan akşama tam gün sürmesi” planlanan görüşmelerde “gece kalınmayacağını” ifade etti.

Ev görüşmelerinin ocak ayında başlayacağını belirten Talat, görüşmelere gazetecilerin alınıp alınmayacağının ve Güney Kıbrıs’a geçemeyen Türk gazetecilerin durumunun ele alınmadığını kaydetti.
Bu hafta iki kez görüşen liderler, yıl sonuna kadar 3 görüşme daha yapacak. Liderler, 9 Aralık Çarşamba günü yeniden bir araya gelecek.

1225650cookie-checkEv görüşmelerine geçiliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.