EXPO’daki ibrikli zeytin ağacı dikme şovu bıktırdı!

EXPO alanına dikmek için ülkenin değişik kentlerinden getirilen yüzlerce ağaç arasında bulunan anıt zeytin ağaçlarından birini de dikerek ‘can suyu’ veren Bakan Mahir Ünal, “6 ay boyunca devam edecek kültür sanat etkinlikleri EXPO ve Türkiye için çok büyük bir tanıtım anlamı taşıyor” diye konuştu.

ZEYTİN AĞAÇLARININ PROTOKOLLE İMTİHANI
Bir botanik fuarı olan EXPO için İzmir’in Ödemiş ilçesinden sökülerek getirilen anıtsal nitelikteki zeytin ağaçlarının devlet protokolü tarafından her ziyarette yeniden dikilerek ‘ağaç sevgisi mesajı’ verilmeye çalışılması EXPO için büyük imaj kaybı olarak değerlendiriliyor. Yaşları 350 ila 1000 arasında değiştiği belirtilen anıt zeytin ağaçlarının yerinden sökülüp yüzlerce kilometre taşınarak EXPO alanına dikilmesi eleştiri konusu olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, EXPO alanını ziyaret eden öğrencilere kadar anıt zeytinlerin yeniden diktirilmesi şovu turizme katkı yapması beklenen EXPO’nun imajına büyük zarar veriyor.

HER GELEN YETKİLİYE ZEYTİN AĞACI DİKTİRDİLER
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a sembolik olarak diktirilerek can suyu verdirilen anıt zeytin ağacının 665 yaşında olduğu ve İzmir’in Bergama ilçesinden sökülerek getirildiği belirtiliyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a diktirilen zeytin ağacının yaşının 1000, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ diktirilenin ise 775 yaşında olduğu açıklanmıştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve EXPO alanını ziyaret eden pek çok yetkili de anıt zeytin ağacı dikip ibrikle sulayanlar arasında bulunuyor.

BOTANİK FUARI OLAN EXPO İÇİN BÜYÜK PRESTİJ KAYBI
Krizdeki Türk turizmi için can simidi olacağı öne sürülen EXPO 2016’nın, daha açılışı yapılmadan botanik ve ağaçbilimi (Dendroloji) ile çelişen uygulamalarla gündeme gelmesinin, büyük bir prestij kaybına neden olduğu belirtiliyor.

Bakan Çelik

Bakan Çelik ve yetkililer

Bakan Mahir Ünal

Bakan Mehmet Müzezzinoğlu

Cumhurbaskanı Erdogan Antalya’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Eski Tarım Bakanı Mehdi Eker

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal

PROTOKOL VE ÖĞRENCİLER

Tarım Bakanı Faruk Çelik

Zeytin ağaçları İzmir’den getirildi

1581650cookie-checkEXPO’daki ibrikli zeytin ağacı dikme şovu bıktırdı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.