‘Faili Meçhul’e klip

Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçılarından Bülent Turan, “Failimeçhul” cinayetleri anlatan “Amede” adlı albümündeki  “Lı Amede” şarkısına Musa Anter,Vedat Aydın, Mehmet Sincar  ve Savaş Buldan’ın öldürülme görüntülerinden oluşan klip çekti.


Faili meçhul cinayetleri anlatan  parçanın çekimleri Diyarbakır, Mardin ve İstanbul’da yapıldı.


Sanatçı Bülent Turan’ın hazırlıkları tamamlanan  “Amedê” adlı albümü  2006 yılının ilk aylarında piyasaya çıkacak.


Albümde yer alacak 11 parçada faili meçhul  cinayetlerin yanı sıra kayıplar da anlatılıyor. Klipte, kendilerinden bugüne  dek haber  alınamayan kayıp fotoğraflarına  da yer  veriliyor.


Diyarbakır, Mardin’in Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri ile İstanbul’da çekimleri tamamlanan klipte, Musa Anter, Vedat Aydın, Mehmet Sincar, Savaş Buldan’ın görüntüleriyle birlikte, değişik zamanlarda öldürülmüş veya kaybolmuş faili meçhuller anlatılıyor.


Klipte “faili meçhul” ve “yargısız infaz” görüntülerine yer verilen ve slov bir parça olan “Amede” nin söz ve müziği sanatçının kendisine ait.


Çıkacak albümü ile ilgili bilgi  veren Bülent Turan, “ Albümde yer alan 11 parçadan 4’ü anonim, birinin  sözleri Miraz Roni’ ye ait.Geriye kalan 6 parçanın söz ve müziği de bana aittir. “dedi.


Parçalardan “Baran Barî (Yağmur Yağdu)” ve “Hesen Qero” Konya yöresine ait, “Deriyê me (Kapımız)” ve “Qurbana Çavên te (Gözlerine kurban olam)” da Malatya yöresine ait.


FOTOĞRAF: Bülent Turan

1027170cookie-check‘Faili Meçhul’e klip

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.