Faşistler seçim öncesi sokaklarda

Özellikle göçmenlerin yoğun yaşadığı kentlerde provokasyon yapmaya hazırlanan Neonazi örgütlere karşı halk arasında geniş bir tepkinin örgütlenmesi çağrısı yapıldı.

Faşist örgütler şimdiden Ruhr bölgesinde eylül ayı başında çeşitli kentlerde gösteri ve yürüyüşler yapmak için başvuruda bulundular. 3 Eylül’de Dortmund’da yapılması planlanan faşist gösterinin yasal izni için daha önce bir çok kez cezaya çarptırılan Siegfried Borchardt başvurdu.

Nazi Takibatına Uğrayanlar /Antifaşistler Birliği (VVN/BdA) tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Dortmund’daki bütün antifaşist güçler, ırkçı gösteriye karşı güç birliği yapmaya çağrıldı. Faşistler 10 Eylül’de ise Hamm’da Sol Parti’ye karşı bir gösteri düzenleme kararı aldı.

Kuzey Ren Vestfalya’da seçim çalışmaları başlatan Neonaziler, 31 Temmuz’da Heinsberg’de yaptıkları toplantıda DVU Başkanı Gerhard Frey’i birinci sıradan, NPD Başkanı Udo Voigt’i ikinci sıradan aday gösterdiler. Böylece, faşist örgütler genel seçim çalışmalarının merkezine NRW’yi koydular. Liste de pek çok radikal faşist grubun temsilcisine de yer verildi.

1112260cookie-checkFaşistler seçim öncesi sokaklarda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.