Faiz oranları bir süre daha sabit…

Para Politikası Kurulu (PPK), faiz oranlarının sabit tutulmasına karar verirken, yılın son çeyreğinde başlayabileceği öngörülen kısa vadeli faiz oranlarındaki ”ölçülü indirim”in zamanlamasının ve miktarının, bazı değişkenlere göre farklılaşabileceğini bildirdi.


PPK’nın bugün yapılan toplantısında, faiz oranlarının değiştirilmemesine karar verilirken, son dönemde iktisadi faaliyete ve enflasyona ilişkin verilerin Temmuz Enflasyon Raporu’nda ortaya koyulan görünümle uyumlu olduğuna dikkat çekildi.


PPK, hizmet enflasyonunda 2007 yılının başından itibaren gözlenen olumlu gelişmeleri de kaydetti. Enerji ve gıda fiyatlarına ilişkin riskler devam etmekle beraber güçlü parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkileriyle enflasyon öngörülen şekilde gerilediğini teyid eden Kurul’un açıklamasında, uluslararası likidite koşullarındaki ve kredi piyasalarındaki gelişmelerin yakından izlendiği belirtilerek, ”Söz konusu gelişmelerin bu aşamada Türkiye’nin enflasyon görünümünü olumsuz etkileyecek nitelikte olmadığı” değerlendirmesinde bulunuldu.


PPK’nın kararına göre, Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Repo–Ters Repo Pazarı’nda uygulanmakta olan, Merkez Bankası gecelik borçlanma faiz oranı yüzde 17,50, borç verme faiz oranı yüzde 22,50 olarak uygulanmaya devam edilecek.
 

1046880cookie-checkFaiz oranları bir süre daha sabit…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.