Fanatikler, camide gençleri örgütlüyor

İntihar bombacılarını “şehit” olarak tanımlayan ve “Batı düşüncesinin yıkılmasını” savunan ve Party of Islamic Liberation adıyla da tanınan Hizb ül-Tahrir, Sydney’deki camilerde dağıttığı bildirilerde “İslama karşı savaş açıldığı” ve Londra bombalamasının “Müslümanların batıya teslim olması için baskı aracı olarak kullanıldığı”nı ileri sürdü.

Bildirilerde, Londra’da 7 Temmuz saldırısında ölen 56 kişi arasındaki intihar bombacılarından Shehzad Tanweer’in de Hizb ül-Tahrir üyesi olduğu öne sürüldü.

MÜSLÜMAN LİDERLERDEN UYARI
Sydney’deki Müslüman liderler de grup üyelerini camilere giden gençlerden uzak durmaları yönünde uyardığı açıklandı.

Sun Herald Gazetesi, grubun geçen hafta Cuma akşamı Sydney’in güney batısındaki Greenacre semtinde bir evde yaptığı toplantıyı tesbit etti. Grubun Lideri Wassim Doureihi, toplantıda gruplarına 30 yeni gencin katıldığını söyledi. Londra bombalamalarını Hizb ül Tahrir Grubu’un yaptığını kanıtlayacak bir ipucu bulunmadığını kaydeden Doureihi, Londra saldırısını kınamaktan kaçındı.  

Gazetenin konuştuğu Müslüman liderler grubun küçük ve içine kapalı bir yapısı olduğunu ve camilerde uzun zamandan bu yana bildiriler dağıttığını söyledi..

“ZARARSIZLAR”
Australian Islamic Friendship Association Başkanı Keysar Trad, Avustralya’daki Hizb ül Tahrir Grubu’nun, yeni bir grup olmadığını, ancak “zararsız” kişilerden oluştuğunu söyledi. Grubun yurtdışındaki kollarının terörü benimseyebileceğini kaydeden Trad, bu grubun savunmadığını ve örgütün demokratatik bir yapıları olmadığını belirtti.

FOTOĞRAF: Wassim Doureihi

1111520cookie-checkFanatikler, camide gençleri örgütlüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.