FARC rehineleri bırakmaktan vazgeçti

Kolombiya hükümeti ve FARC gerillaları anlaşmasının çökmesiyle ilgili olarak birbirlerini suçladı. Çavez’e bir açıklama gönderen FARC, rehinelerin teslim edilmesi planlanan bölgeye yönelik askeri operasyonların yoğunlaştığını belirterek, şartların serbest bırakılacak rehinelerin hayatı için büyük risk oluşturduğunu belirtti.

Çavez ise, anlaşmanın işlememesinden Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe’yi suçlayarak, Uribe’nin kurtarma planını sabote ettiğini söyledi. Uribe’nin operasyonun üçüncü safhasını dinamitlediğini söyleyen Çavez, bağımsız kaynakların da Kolombiya ordusunun anılan bölgede askeri faaliyetlerini yoğunlaştırdığına dikkati çektiğini ifade etti.

Teslim operasyonuna katılan eski Arjantin Devlet Başkanı Nestor Kirchner’in de aralarında bulunduğu yabancı temsilcilerin artık Kolombiya’yı terkederek ülkelerine dönmeleri gerektiğini bildiren Çavez, her şeye rağmen rehineleri kurtarma çalışmalarına devam etme sözü verdi.

Çavez ile sık sık ağız dalaşına giren Uribe ise, teslimat bölgesinde askeri operasyonların yoğunlaştığı iddialarını reddetti.

Venezuela helikopterlerinin rehineleri teslim almak için indiği Kolombiya’nın orta kesimlerinde bulunan Villavicencio kentinde konuşan Uribe, “Terörist FARC grubunun bahanesi yok” diyerek, FARC’ın her zaman Kolombiya’yı aldatmak için bahaneler uydurduğunu, şimdi de uluslararası toplumu kandırmak istediğini ve yalan söylediğini kaydetti.

Kolombiya’daki ABD yanlısı yönetim, helikopterlerin, eski kadın kongre üyesi Consuelo Gonzalez, Clara Rojas ve bir gerilladan olan oğlu Emmanuel’i gerillaların elinden teslim almasına önceki gün yeşil ışık yakmış, ardından Çavez rehinelerin alınması için 2 helikopteri Kolombiya’ya göndermişti.

Rojas 2002 yılında devlet başkanlığı yardımcılığı için seçim kampanyasını sürdürdüğü sırada, eski milletvekili Gonzalez ise 2001 yılında kaçırılmıştı.

1164150cookie-checkFARC rehineleri bırakmaktan vazgeçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.