Fazıl say “Günün İnsanı” köşesinde

Köşeye konuk olmasının sebebi, Say aleyhinde açılmış olan dava oldu. “Günün İnsanı” adlı köşede “İki Tweet’ten dolayı hakim karşısında” başlıklı yazıda “Örnek sanatçı” Fazıl Say’ın müzik kariyerinden başlayarak ,“Salzburger Festspielen” de konserler verdiğine kadar tanıtımı yapılmakta.

Bir söyleşide Fazıl Say’ın “Müzik yapmama bana ilham veren ülkem, şimdi bana karşı” cümlelerine de yer verilen yazıda, “Sosyal paylaşım sitesi olan Twitter hesabında 1048 ile 1131 yıları arasında yaşayan Ömer Hayyam’ın dörtlüklerini paylaşmış olmasının Türk Ceza Yasası’nın 216 maddesinden dolayı hakkında üç yıla kadar hapis cezası istendiği” vurgulanmakta.

Arabesk tartışmasında Fazıl Say’ın ifade etmiş olduğu düşüncesine de yer verilen “Günün İnsanı” köşesindeki yazıda, Say’ın aleyhinde hem AKP hükümetine karşı yapmış olduğu eleştirilerden hem de paylaşmış olduğu Ömer Hayyam’ın dörtlüklerinden dolayı uğramış olduğu saldırılara da dikkat çekilmekte. Ruşen Timur Aksak imzalı yazıda, Fazıl Say aleyhine açılmış olunan davada kendisini sanatçıların yalnız bırakılmadığı da belirtilirken, Fazıl Say’a destek olan sanatçı Zeynep Tanbay’ın sözleriyle makale son buldu; “Fazıl Say bu davada ceza alırsa, bilinki Türkiye’de düşünce özgürlüğü yoktur.”

Avusturya’nın önemli gazeteleri arasında bulunan Der Standard “Günün İnsanı” köşesinin dışında, “Star piyanist Fazıl Say’ın mahkemede hakim karşısına çıkacağı” haber olarak gazetenin iç sayfalarında okurlarına duyuruldu.

1543450cookie-checkFazıl say “Günün İnsanı” köşesinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.