FB avantaj sağladı, GS zora soktu

BELGRAD – Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında deplasmanda Sırbistan'ın FK Partizan takımıyla 2-2 berabere kalarak ikinci maç için avantaj elde etti.

Rakibi karşısında 2-0 yenik duruma düştüğü mücadelede Alex ile penaltıdan ve Guiza ile bulduğu gollerle 2-2 eşitliği sağlayan sarı-lacivertliler, karşılaşmadan bu skorla tamamlayarak 2 gol attığı deplasmanda önemli bir avantaj sağladı.

Bugüne kadar 5. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez yer almayı hedefleyen sarı-lacivertliler, elde ettiği beraberlikle 27 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'daki rövanşa avantajlı başlayacak.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Güiza, sarı-lacivertli formayla resmi maçta ilk golünü attı.

"SONUÇTAN MEMNUN DEĞİLİM"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Partizan karşısında aldıkları 2-2'lik sonuçtan memnun olmadığını ancak sonucun rövanş için fena bir skor olmadığını ifade etti.

Dünkü basın toplantısında beraberliğin kendileri için bir avantaj olmayacağı ifadeleri hatırlatılan Aragones, ''Tekrar söylüyorum, ben hiçbir zaman beraberlik gibi sonuçlardan memnun olmayan insanım. Kazanmalıydık. Her şeyi yaptık ama kazanamadık. Deplasmanda attığımız 2 gol de önemli. Bu tip turnuvalarda başarılı bir sonuç diyebiliriz'' diye konuştu.

GALATASARAY BERABERE KALDI

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Galatasaray, Steaua Bükreş'le 2-2 berabere kaldı.

Maçta oldukça etkili gözüken ve mücadele gücü daha yüksek ekip olarak dikkat çeken Steaua Bükreş, maçın 5. dakikasında Moreno'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Golün ardından sarı-kırmızılı ekibin yaşadığı şokun da etkisiyle konuk ekip, 13. dakikada Nicolita'nın attığı golle skoru 2-0 yaptı. Bu dakikadan sonra toparlanan Galatasaray, 19. dakikada Nonda'nın attığı golle durumu 2-1 yaptı. Maçın ilk yarısı da Steaua Bükreş'in 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi.

Mücadelenin ikinci bölümüne hızlı başlayan Gatasaray, 47. dakikada Nonda'nın attığı golle durumu 2-2 yaptı.

Budakikadan sonra her iki takının çabası gol getirmeye yetmedi ve maç 2-2'lik beraberlikle sona erdi. 

"RÖVANŞTA FORMDA OLACAĞIZ"

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Steaua Bükreş maçında, daha önce resmi maç oynamamanın sıkıntısını yaşadıklarını, ancak rövanşta çok daha formda olacaklarını söyledi.

Skibbe, yedikleri ilk golü  Aykut'un şansızlığından, ikinci golü de uzun taç atışından yediklerini kaydederek, ''Bu gollerden sonra defansta sorun göremedim. Daha sonra orta saha iyi iş yaptı ki çok pozisyon yaşadık'' dedi.

1176550cookie-checkFB avantaj sağladı, GS zora soktu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.