Federasyon’a, Belediye’den destek sözü

Londra Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (ITDF), arasında 6 Temmuz 2006 tarihinde üst düzey bir görüşme gerçekleşti. Türk toplumunun sorunlarının ve çözüm önerilerinin ilk kez bu düzeyde tartışıldığı toplantının başarısının Türk toplumunun bu ülkedeki geleceğine ışık tutacağı umuluyor.
 
İTDF’nin talebi üzerine gerçeklesen bu görüşmeye GLA’den Ken Livingstone’nun Başdanışmanı Redmond O’Neill, Halkla İlişkiler Servisi Başkanı Coldagh O’Donnell, Toplum Projeleri Sorumlusu Jagdeep Mann ve Projeler Koordinatorü Laura Croft katılırken ITDF’yi  Başkan Yardımcısı Servet Hassan, Gençlik ve Eğitim Sorumlusu Taşkın Baraç ve Federasyon Danışmanı Levent Hassan temsil etti.


İngiltere Türk toplumunun sessiz çoğunlugunu  İTDF’nin  temsil ettiğini belirten sözcü Levent Hassan; Türk toplumunun çok önemli ve acil sorunları olduğunu ancak önceliğin İngiltere Türk toplumunun temsil yetkisinin kimde olduğunun net olarak belirlenmesi olduğunu vurguladı.


Toplantıda; İTDF’nin etnik köken, inanç ve siyasi görüş ayırımı yapmadan; ortak noktaları aynı coğrafyadan gelmek ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne inanmak olan bireylerin temsil edildiği bir kurum olduğu belirtildi. Federasyon yönetiminin olaylara bakış açısının barışçı bir şekilde İngiltere Türk toplumunun sorunlarına çözüm aramak olduğu ifade edilerek, bu sorunlara samimi olarak çözüm arayan her kurum ve kişi ile iyi ilişkiler kurulmasının amaçlandığı belirtildi.


DESTEK SÖZÜ


İTDF temsil heyeti tarafından İngiltere Türk toplumunun endişe ve sorunlarının iletildiği toplantıda, yıllardır ihmal edilen sorunlara çözüm konusunda destek beklenildiği belirtildi. Türk toplumunun sorunlarının görmezden gelinmesinin yine bu topluma sorun olarak döneceği belirtilerek, İTDF projelerinin desteklenmesinin önemi
vurgulandı.


Başdanışman O’Neill; Türk toplumu ile iyi ilişkiler geliştirmeyi kendilerinin de arzuladığını ve sorunlara çözümün hep birlikte bulunması için gerekli çabayı göstereceklerini söyledi. Türk toplumunun temsilcilerini City Hall’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden O’Neill, bu görüşmenin bir başlangıç olmasını ve bundan böyle Türk toplumunun sorunlarını görüşmek amacıyla düzenli olarak bir araya gelinmesi gerektiğini belirtti.


Bir saat sürmesi  planlanan, ancak bir buçuk saate yakın süren toplantı sonunda öncelikle Türk Toplum Merkezi ihtiyacı ve eğitim sorunu olmak üzere İngiltere Türklerinin uyum sorunu, dil engeli ve iş alanlarının daralması gibi problemlerin çözümü konusunda destek sözü alındı ve sorunları çözmek üzere birlikte çalışılması konusunda görüş birliğine varıldı.

792670cookie-checkFederasyon’a, Belediye’den destek sözü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.