Federasyon’dan Tugay’a teşekkür

Federasyon gecesine katılamadığı için ödülü takdim edilemeyen Tugay için Güney Londra’daki “Tadım Cafe”de düzenlenen yemekli toplantıya Tugay Kerimoğlu, Büyükelçilik Müsteşarı Ahmet Sadık Doğan, Federasyon Başkanı Şener Sağlam, Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı Turgut Esendağlı ile federasyonların çatısındaki dernek başkanları katıldı.

Yemeğe katılanlar toplu olarak poz verdi…

Şener Sağlam yaptığı kısa konuşmada, Türk toplumunun başarıya susamış bir toplum olduğunu belirterek, Tugay’ın Londra’daki Türk toplumunun da hem gururunu hem de gençler için iyi bir örnek oluşturduğunu söyledi. Tugay’ın futbolu bıraktığı jübilesine katıldığını belirten Sağlam, İngiliz futbol severlerin yüzlerinde Tugay maskları ve İngiliz polislerinin de Türk bayraklarını taşımasını görmekten büyük gurur duyduğunu söyledi.

Tugay Kerimoğlu da, geçen ay yapılan Federasyon’un gecesine katılamadığı için özür dileyerek, kendisi için düzenlenen etkinliğe çok teşekkür etti. Gecede ısrar üzerine bir anısını anlatan Tugay, “Futbolda olduğu gibi hayatın her alanında da insanlar sabırla güvenlerini sürdürmelidir” dedi.

Kerioğlu toplantıda yer alan miniklere de imza verdi.

TUGAY KERİMOĞLU’NUN KARİYERİ

24 Ağustos 1970 yılında Trabzon’da doğan Tugay Kerimoğlu, 1987 yılında Galatasaray kulübünde başladığı profesyonel futbol hayatını daha sonra İskoçya’nın Glasgow Rangers takımında sürdürmüştü.

1987-2000 yılları arasında oynadığı Galatasaray’da takım arkadaşlarıyla birlikte 6 kez lig şampiyonluğu tadan ve 4 kez de Türkiye Kupası’nını kazanma başarısını paylaşan Tugay, 1992-1993 sezonunda Galatasaray takımının kaptanlığına getirilerek aynı zamanda takımın en genç kaptanı olma unvanını da kazandı.

Ünlü Rumen futbol adamı George Hagi’nin Avrupa’nın orta sahada topla en iyi oynayan futbolcu seçtiği Kerimoğlu, 2000 yılında İskoçya’nın Glasgow Rangers kulübüne ara dönemde transfer oldu.

Kerimoğlu’nun Rangers deneyimi İngiliz Premier Lig takımı Blackburn’ün 2001-2002 sezonundaki trasfer teklifiyle noktalandı.2001’den beri Rovers’da top koşturan ve Manchester United teknik direktörü Sir Alex Ferguson’ın, ”10 yaş daha genç olsa kaçırmazdım” sözleriyle övdüğü Tugay, kulübün taraftarları tarafından da çok sevilen bir futbolcu olarak tanınıyor.

1996 yılından 2003 yılına kadar Türk Milli Takımı’nda da forma giyen Kerimoğlu evli ve iki çocuk babası.

828060cookie-checkFederasyon’dan Tugay’a teşekkür

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.